Δ. Βίτσας για πόρισμα OLAF: Αφορά τη δράση του πρώην διευθυντή του EASO και όχι την Ελλάδα

Δ. Βίτσας για πόρισμα OLAF: Αφορά τη δράση του πρώην διευθυντή του EASO και όχι την Ελλάδα

Στη δράση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Υποστήριξης Ασύλου (EASO) και την κακοδιοίκηση από μέρους του Εκτελεστικού Διευθυντή αναφέρεται το πόρισμα του OLAF και όχι στην Ελλάδα συγκεκριμένα, αναφέρει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα δημοσιεύματα που εμπλέκουν την Ελλάδα στο πόρισμα της OLAF «ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα».

Ο Δ. Βίτσας επισημαίνει ότι: «Ο EASO είναι μια από τις 41 υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Λειτουργεί και δραστηριοποιείται τουλάχιστον σε όλες τις χώρες της ΕΕ, ενώ εδρεύει στη Μάλτα. Διοικείται από διοικητικό Συμβούλιο που συγκροτείται από τους Διευθυντές των Υπηρεσιών Ασύλου κάθε κράτους – μέλους της ΕΕ, οι οποίοι και εκλέγουν τον πρόεδρο του Δ.Σ. και το Εκτελεστικό Συμβούλιο».

Και προσθέτει «Το Ελεγκτικό Συνέδριο της ΕΕ διαπίστωσε ζητήματα κακοδιοίκησης και πιθανής κακοδιαχείρισης στον Οργανισμό για τα έτη 2016 – 2017 και παρέπεμψε την υπόθεση στον OLAF, ενώ συγχρόνως το Δ.Σ. του EASO αντικατέστησε τον Εκτελεστικό Διευθυντή του».

«Ο OLAF κατέληξε σε πόρισμα, μέρος του οποίου ανακοινώθηκε. Την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις της συνεδρίασης του Δ.Σ. του EASO. Αυτή είναι η είδηση. Αναφέρεται στον EASO, αναφέρεται στη δράση και κακοδιοίκηση του Εκτελεστικού Διευθυντή του για όλη την Ευρώπη», κατέληξε ο υπουργός.