Δ. Βίτσας για «Ίλιντεν»: Το όνομα δεν είναι και τόσο πάνω στο τραπέζι

Δ. Βίτσας για «Ίλιντεν»: Το όνομα δεν είναι και τόσο πάνω στο τραπέζι

Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση της αντιπολίτευσης ότι το όνομα «Μακεδονία του Ίλιντεν» είναι η επιτομή του αλυτρωτισμού, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, τόνισε σήμερα ότι «στην ουσία, αυτό το όνομα δεν είναι και τόσο πάνω στο τραπέζι, αν θα ήταν λύση. Το θέμα είναι να βρεθεί λύση». 

«Εχει σημασία και ο τρόπος που προσεγγίζει αυτό το θέμα. Δηλαδή η λύση στην ονομασία θα πρέπει να έχει χαρακτηριστικά. Εμείς λέμε για γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό», υπογράμμισε ο κ. Βίτσας σήμερα μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ενώ πρόσθεσε ότι «το καλό του "Ιλιντεν" είναι ότι μαθαίνει ο κόσμος Ιστορία». 

Σημαντικό κατά τον υπουργό είναι ότι το θετικό της όλης διαδικασίας είναι πως «η άλλη πλευρά αρχίζει να αποδέχεται το erga omnes». Επίσης σημείωσε ότι εκεί που πρέπει να σταθεί η αντιπολίτευση είναι στο αν θα τηρηθεί η σωστή διαδικασία: «Θα υπάρξει μια συμφωνία; Θα έρθει στην ελληνική Βουλή; Θα πάει στον ΟΗΕ; Και όταν τα προαπαιτούμενα αυτής της συμφωνίας δοθούν τότε προς όφελος όλων τα Σκόπια θα γίνει συμβεβλημένο μέλος του ΝΑΤΟ». 

«Γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια με πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας και του πρωθυπουργού ώστε να διαμορφωθεί μια άλλη κατάσταση στα Βαλκάνια συνολικά και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό», εκτίμησε επίσης ο κ. Βίτσας.