Δ. Βερβεσός: Παραβιάζονται συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών

Δ. Βερβεσός: Παραβιάζονται συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών

Παραβιάζονται τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών από την κυβέρνηση σε περίπτωση που υποβληθούν σε έλεγχο, επισήμανε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός στο ΣΚΑΙ, με αφορμή τη δημοσιοποίηση εγγράφου, βάσει του οποίου φέρονται να καλούνται οι αστυνομικές αρχές Λέσβου να καταγράψουν τους διαδηλωτές του αυριανού συλλαλητηρίου.

Σύμφωνα με το φερόμενο έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα, η Αστυνομική Διεύθυνση της Λέσβου διατάσσει όλες τις υπηρεσίες της να αναφέρουν πόσοι επιβάτες πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοίο την Παρασκευή για το Συλλαλητήριο της Αθήνας. 

«Είναι παραβίαση των συνταγματική δικαιωμάτων των πολιτών που σε περίπτωση ελέγχου, μπορούν να ζητήσουν αστική αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο» τόνισε ο πρόεδρος του ΔΣΑ. Όσον αφορά τις συλλήψεις για την αφισοκόλληση, διευκρίνισε ότι «έγινε επιλεκτική εφαρμογή του νόμου από την ΕΛΑΣ, ώστε να δοθεί μήνυμα σε όσους είναι αντίθετοι με την συμφωνία των Πρεσπών».  

Υπενθυμίζεται ότι διατάχθηκε ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του αξιωματικού που έδωσε εντολή να καταμετρηθούν οι πολίτες από την Περιφερειακή Διεύθυνση Αστυνομίας Βορείου Αιγαίου.

Το έγγραφο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από χρήστη.