Δ. Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της στο μεταναστευτικό

Δ. Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της στο μεταναστευτικό

Σημαντικό παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή χαρακτήρισε την Ελλάδα ο αρμόδιος επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος υπενθύμισε τη σημασία του μεταναστευτικού ζητήματος σημειώνοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη της.

Ο Δ. Αβραμόπουλος συμμετείχε στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το προσφυγικό, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του αναπληρωτή υπουργού, αρμόδιου για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργου Κουμουτσάκου.

Μάλιστα, πρόκειται για την πρώτη επίσημη θεσμική συνάντηση της Κομισιόν και της νέας ελληνικής κυβέρνησης, όπου αυτό που κυριάρχησε ήταν το θέμα της μετανάστευσης ενόψει και της άτυπης Συνόδου στο Ελσίνκι.

Όπως τόνισε ο Δ. Αβραμόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε στο Μαξίμου «είναι βέβαιο ότι η διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος θα είναι ακόμα πιο αποτελεσματική στο μέλλον» και αυτό οφείλεται στις πρωτοβουλίες που έχουν ήδη παρθεί από την κυβέρνηση.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος χαρακτήρισε την Ελλάδα σημαντικό παράγοντα σταθερότητας και τόνισε πως «πρέπει να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι γιατί δεν ξέρουμε τι θα φέρει το μέλλον». 

Τέλος, ο Δ. Αβραμόπουλος σημείωσε πως «η συνεργασία με την Τουρκία είναι απαραίτητη» και πως «με καλή βούληση και θετική προδιάθεση θα έχουμε θετικά αποτελέσματα».

Ο πρωθυπουργός σχεδιάζει αλλαγές εκ βάθρων στη μεταναστευτική πολιτική έναντι της κυβέρνησης Τσίπρα, όπως κατέδειξε και η απόφασή του για τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων για το μεταναστευτικό/προσφυγικό από το υπουργείο Εσωτερικών στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με υπεύθυνο αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής τον Γιώργο Κουμουτσάκο.

Γ. Κουμουτσάκος: Ζητάμε από την Ευρώπη περισσότερη και ουσιαστικότερη αλληλεγγύη

«Το ζήτημα αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό, είναι μια πρόκληση όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη ολόκληρη», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος, προσερχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου για τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή του Ευρωπαίου Επιτρόπου, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

«Πιστεύω ότι η σημερινή συνεδρίαση θα μας δώσει τη δυνατότητα και ως Ελλάδα να καταγράψουμε με σαφήνεια τα αιτήματα που έχουμε προς την ευρωπαϊκή πλευρά. Ζητάμε περισσότερη, ουσιαστικότερη και αποτελεσματικότερη αλληλεγγύη. Και εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Ήδη έχω επεξεργαστεί και θα καταθέσω ένα βασικό σχέδιο στρατηγικής που θα ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα», επισήμανε ο κ. Κουμουτσάκος.