Χυδαία επίθεση από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη - Τον αποκάλεσε «επιδειξία»

Χυδαία επίθεση από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη - Τον αποκάλεσε «επιδειξία»

Επίθεση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με χυδαίους χαρακτηρισμούς από τη βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Σουλτάνα Ελευθεριάδου, η οποία αποκάλεσε «επιδειξία» τον πρωθυπουργό... υποστηρίζοντας ότι επιδεικνύει τα πλούτη του.

Αυτή η αναφορά της κας Ελευθεριάδου προκάλεσε ένταση στη Βουλή, με τον προεδρεύοντα Νικήτα Κακλαμάνη να παρεμβαίνει και να καλεί τη βουλευτή να ανακαλέσει εξηγώντας πως πέραν των άλλων έκανε λανθασμένη χρήση της λέξης. 

Ο ίδιος εξήγησε ότι κατά το Σύνταγμα κάθε βουλευτής είναι ελεύθερος να λέει τις απόψεις του, ωστόσο απαγορεύεται να χρησιμοποιεί ύβρεις.

Στην συνέχεια ο κ. Κακλαμάνης ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη και διαγράφει το απόσπασμα από τα πρακτικά της Βουλής με την κα Ελευθεριάδου να αντιδρά και τον κ. Κακλαμάνη να της ανταπαντά: «Άρα δεν ξέρετε τι σημαίνει; Μήπως θέλατε να πείτε επιδειξιομανής. Άλλο επιδειξιομανής άλλο επιδειξίας».

Σημειώνεται πως μετά το σάλο που προκλήθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας σε πολιτικούς συντάκτες είπε πως το μόνο που ήθελε να τονίσει  είναι ο πλουτισμός του κυρίου Μητσοτάκη και η προβολή των καλοκαιρινών του διακοπών, την ώρα της πανδημίας. Ο όρος που χρησιμοποίησε δεν υπονοούσε τίποτε άλλο, σύμφωνα με όσα είπε η ίδια.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η κα Ελευθεριάδου προκαλεί αντιδράσεις με δήλωσή της στη Βουλή, αφού τον Ιούλιο απαντώντας στον Κυρ. Μητσοτάκη κατα τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις πορείες, ανέφερε πως «ο Αλέξανδρος Σβώλος ήταν γνωστός υποστηρικτής της Δεξιάς», προκαλώντας κύμα ειρωνικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού ο Σβώλος ήταν ηγετική μορφή της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα και ηγετική μορφή της λεγόμενης «κυβέρνησης του βουνού».

Πολλοί επεσήμαναν ακόμη ότι η κα Ελευθεριάδου χρησιμοποίησε το «κύριος» για τον εκλιπόντα Αλέξανδρο Σβώλο.