7ος χρόνος, ημέρα 2218η
Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021

Μ. Βεστάγκερ: Χρήσιμες οι κρατικές παρεμβάσεις σε περιόδους κρίσης 

Χρήσιμες οι κρατικές παρεμβάσεις σε περιόδους κρίσης 

Την εκτίμηση ότι η παρέμβαση του κράτους στην οικονομία είναι χρήσιμη σε περιόδους όπως η σημερινή εξέφρασε η Ευρωπαία επίτροπος Ανταγωνισμού και αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

«Οι κρατικές παρεμβάσεις ίσως να είναι απαραίτητες σε περιόδους κρίσης για να αποφευχθούν εξαγορές από οντότητες που θα μπορούσαν να διαταράξουν τη δημόσια τάξη» υποστήριξε η Βεστάγκερ σε συνέντευξή της στον ιταλικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό Mediaset.

Η Δανέζα φιλελεύθερη πολιτικός αναφέρθηκε και στην απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να εθνικοποιήσει την εταιρεία διοδίων Autostrade per l'Italia SpA, μετά από μακρά διαμάχη με τους ιδιοκτήτες, την γνωστή οικογένεια Benetton. «Είναι σημαντικό το κράτος να μην ενεργεί ως ιδιοκτήτης επιχείρησης. Διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος να χάσουν τα χρήματά τους οι φορολογούμενοι», επισήμανε.

Σημειωτέον πως ο όμιλος Atlantia, ο οποίος ελέγχεται από την οικογένεια Benetton, θα αποχωρήσει από τον τομέα των ιταλικών αυτοκινητοδρόμων, σύμφωνα με το σχέδιο συμφωνίας του με την κυβέρνηση μετά την πολύνεκρη κατάρρευση της γέφυρας της Γένοβας, όπως έκανε γνωστό σε πρόσφατη ανακοίνωσή η κυβέρνηση Κόντε.