Ίδρυμα Χατζηγάκη: Χρηματική δωρεά για εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Λέσβο

Χρηματική δωρεά για εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Λέσβο

Σε σημαντική δωρεά προχώρησε το Ίδρυμα Χατζηγάκη με σκοπό την υποστήριξη της μη-κερδοσκοπικής καλλιτεχνικής πλατφόρμας K-Gold Temporary Gallery για τη διεξαγωγή πολιτιστικών/ καλλιτεχνικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα λάβουν χώρα στη Λέσβο αυτό το καλοκαίρι στα πλαίσια της έκθεσης «Sleeping with A Tiger».

Το Ίδρυμα Χατζηγάκη θεωρεί κρίσιμη και απαραίτητη τη στροφή προς εκπαιδευτικά πολιτιστικά έργα καθώς αποτελούν ουσιαστικό αντίδοτο, εν μέσω δύσκολων συνθηκών και κοινωνικών τριγμών όπως η προσφυγική κρίση και η πανδημία του COVID-19.

Κύριος άξονας του εκπαιδευτικού προγράμματος αποτελεί η ενθάρρυνση της σχέσης του κοινού με τη σύγχρονη τέχνη σε όλες τις εκφάνσεις της, ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία κλπ. Μία σειρά από εποικοδομητικές, διαδραστικές δραστηριότητες. όπως, εκπαιδευτικές εκδρομές, εργαστήρι εικαστικών, παρουσιάσεις για τα ζώα στην τέχνη και τη λαϊκή παράδοση, νύχτες τέχνης με προβολές μικρού μήκους ταινιών, συζητήσεις με ειδικούς του χώρου έχουν προγραμματιστεί, παράλληλα με την έκθεση, ανοιχτές προς παιδιά και ενηλίκους.

Η έκθεση θα διεξαχθεί από 7 Αυγούστου έως 20 Σεπτεμβρίου 2020.