Χρεοκόπησε και η τουρκική εταιρεία Hotiç

Σάββατο 01 Σεπτεμβρίου 2018, 22:16
-A +A
Χρεοκόπησε και η τουρκική εταιρεία Hotiç

Μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες υποδημάτων στην Τουρκία με 150 καταστήματα η Hotiç κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στις δικαστικές αρχές σύμφωνα με την εφημερίδα hurriyet η οποία αναφέρει δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Alihan Hotiç που αποδίδει την εξέλιξη αυτή στην έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, στην υπερβολική υποτίμηση της τουρκικής λίρας και στην αύξηση των επιτοκίων.

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα hurriyet μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παπουτσιών της Τουρκίας, η γνωστή Hotiç, υπέβαλε αίτηση για πτώχευση λόγω των προβλημάτων ρευστότητας που συνδέονται με την αστάθεια της αγοράς στην Τουρκία. Το δικαστήριο την Παρασκευή αποφάσισε υπέρ της αίτησης της εταιρείας.

Η Hotiç πρόσθεσε ότι τα προβλήματα ρευστότητας είχαν αρχίσει να επηρεάζουν την καθημερινή διαχείριση της εταιρείας και ως εκ τούτου το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε να ξεκινήσει μια διαδικασία αναδιοργάνωσης χρησιμοποιώντας τα νόμιμα δικαιώματα που χορηγούνται στο πλαίσιο της προστασίας της πτώχευσης. «Σε αυτή την κατεύθυνση, στις 31.08.2018, κατατέθηκε το αίτημα μας για διακανονισμό στο Εμπορικό Δικαστήριο Asliye, το οποίο ενέκρινε ο Yunus Egemenoğlu και ελήφθη η δικαστική απόφαση», σημείωσε ο Alihan Hotiç.

Ιδρυθείσα το 1938, η εταιρεία παπουτσιών και αξεσουάρ σήμερα έχει 150 σημεία πώλησης σε όλη την Τουρκία και σχεδόν 900 υπαλλήλους που εξυπηρετούν πάνω από 1,5 εκατομμύρια πελάτες. Η μάρκες της έχουν εξαπλωθεί σε μια ευρεία γεωγραφική περιοχή από την Ελβετία έως τη Μογγολία.

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 26/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα