ΠΟΥ: Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 12 μήνες για το εμβόλιο κατά του COVID-19

Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 12 μήνες για το εμβόλιο κατά του COVID-19

Την εκτίμηση ότι ο κόσμος δεν θα πρέπει να περιμένει το εμβόλιο για τον κορονοϊό σε λιγότερο από 12 μήνες έκανε η εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη.

«Δεν θα πρέπει να περιμένουμε το εμβόλιο του επόμενους 12 μήνες ή και περισσότερο», δήλωσε συγκεκριμένα Μάργκαρετ Χάρις.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ο αριθμός των νέων κρουσμάτων της επιδημίας Covid-19 μειώνεται σε ορισμένες περιοχές της Ευρώπης, όπως στην Ιταλία και την Ισπανία, αλλά η επιδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται στην Βρετανία και την Τουρκία.

Στη συνολική εικόνα της επιδημίας, «το 90% των κρουσμάτων προέρχεται από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αρα είναι βέβαιο ότι δεν βλέπουμε ακόμη την κορύφωση», δήλωσε η εκπρόσωπος του Οργανισμού.

Στην Κίνα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, «ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από τα εισαγόμενα κρούσματα», διαπιστώνει ο ΠΟΥ.

Μειώνονται οι νεκροί σε Ιταλία, Ισπανία

Τη χαμηλότερη ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού κατέγραψε η Ισπανία από τις 18 Μαρτίου, με 3.045 νέα περιστατικά επί συνόλου 172.541, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. 

Στην Ιταλία 159.516 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα με τους νεκρούς να φτάνουν πλέον τους 20.465. 

Σημειώνεται ότι παγκόσμια τα κρούσματα της πανδημίας του κορονοϊού ξεπέρασαν τα 2.000.000. Στις ΗΠΑ καταγράφονται 682.619 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, τα περισσότερα στον κόσμο, και 23.529 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, ο πιο βαρύς απολογισμός θυμάτων στον κόσμο.