7ος χρόνος, ημέρα 2104η
Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021

Ντ. Τραμπ προς ΝΑΤΟ: Χρειάζεται μεγαλύτερη εμπλοκή στη Μέση Ανατολή

Χρειάζεται μεγαλύτερη εμπλοκή στη Μέση Ανατολή

Μεγαλύτερη εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή ζήτησε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ από τον επικεφαλής της Ατλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος συμφώνησε ότι τα μέλη της θα πρέπει να «συνεισφέρουν περισσότερο».

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ο πρόεδρος Τραμπ συζήτησε σήμερα για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και επισήμανε την αξία του ΝΑΤΟ με την ενίσχυση του ρόλου του στην πρόληψη των συγκρούσεων και στη διαφύλαξη της ειρήνης στη Μέση Ανατολή.

Η ανακοίνωση του ΝΑΤΟ αναφέρει ότι ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας συμφώνησε κατά την τηλεφωνική του συνομιλία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι τα μέλη της Συμμαχίας θα πρέπει να «συνεισφέρουν περισσότερο» στη Μέση Ανατολή, όπως επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Στη συνομιλία ο Ντόναλντ Τραμπ «ζήτησε» από τον Στόλτενμπεργκ να υπάρξει μεγαλύτερη εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην περιοχή και οι δύο άνδρες συμφώνησαν «ότι το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να συνεισφέρει περισσότερο στην περιφερειακή ασφάλεια», αναφέρει συγκεκριμένα η Ατλαντική Συμμαχία.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, στο διάγγελμά του για το Ιράν, ο Ντ. Τραμπ είχε προαναγγείλει ότι θα ζητούσε από το ΝΑΤΟ να εμπλακεί περαιτέρω στις υποθέσεις της Μέσης Ανατολής.