7ος χρόνος, ημέρα 2059η
Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021

Χρ. Στεφανάδης: Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας στο γεύμα με τον πρωθυπουργό

Χρ. Στεφανάδης: Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας στο γεύμα με τον πρωθυπουργό

Τα μέτρα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα ελέγχου της πανδημίας τηρήθηκαν στο ακέραιο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής της ΝΔ, Χριστόδουλος Στεφανάδης σχετικά με τις αντιδράσεις ότι κατά το γεύμα του πρωθυπουργού στο σπίτι του δεν εφαρμόσθηκαν αποστάσεις και υπήρξε συνωστισμός.

Στη συνέχεια εκφράζει την λύπη του για τις εικόνες και τις συνθήκες που υπήρξαν, εκτός του χώρου όπου βρισκόταν ο πρωθυπουργός, με συγκέντρωση κόσμου, για τον οποίο, όπως λέει, προσήλθε αυθόρμητα για να τον δει από κοντά, προσθέτοντας ότι οι εικόνες δεν ήταν οι πρέπουσες και αποτέλεσαν αφορμή για παρεξήγηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Στεφανάδη:

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα τα ακριτικά νησιά, Φούρνοι, Θύμαινα και Ικαρία και συζήτησε για την πορεία των εμβολιασμών, τα τοπικά προβλήματα και την προώθηση αναπτυξιακών έργων. Μετα το τέλος της περιοδείας και προ της αναχώρησης του, πέρασε από το λιμάνι του Ευδήλου Ικαρίας, τόπο καταγωγής μου. Τον κάλεσα στο σπίτι μου για ένα πρόχειρο και σύντομο γεύμα.

Κατά τη διάρκεια του πρόχειρου γεύματος, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα ελέγχου της πανδημίας, δηλαδή υπαίθριος χώρος της οικίας, χρήση μασκών στο μεσοδιάστημα του γεύματος, αριθμός ατόμων στο τραπέζι. Στο χώρο βρίσκονταν και τα πρόσωπα της αποστολής από την Αθήνα και η ασφάλεια του προέδρου που τον συνόδευε στο ταξίδι.

Λυπάμαι ειλικρινά γιατί οι εικονες και οι συνθήκες, εκτός του χώρου που ήταν ο πρωθυπουργός, με συγκέντρωση κόσμου που προσήλθε αυθόρμητα για να τον δει από κοντά, δεν ήταν οι πρέπουσες, αποτέλεσαν αφορμή παρεξήγησης και ερμηνεύθηκε αρνητικά η  έκφραση της παραδοσιακής φιλοξενίας που δείχνουμε όλοι στο νησί μας».

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδώσει ανακοίνωση, μέσω του εκπροσώπου Τύπου του, Νάσου Ηλιόπουλου, κάνοντας λόγο για κορονο-πάρτι και προκλητική παραβίαση κάθε υγειονομικού μέτρου. Αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «ο άνθρωπος που ένα χρόνο τώρα κουνάει το δάκτυλο στους πολίτες για την ατομική ευθύνη χωρίς να αναλαμβάνει καμία ευθύνη ο ίδιος, σήμερα ξεπέρασε κάθε όριο».