Χρ. Σταϊκούρας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 - 120 δόσεις

Χρ. Σταϊκούρας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 - 120 δόσεις

Ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 - 120 δόσεις, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, άφησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι «προφανώς σκέψεις υπάρχουν πολλές σε συνάρτηση με την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης», για ενδεχόμενη επαναφορά του σχήματος 120 δόσεων. «Τις συζητάμε με τους θεσμούς», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, ωστόσο οι αποφάσεις για το ενδεχόμενο νέας ρύθμισης οφειλών δεν αναμένονται πριν το τέλος του α’ τριμήνου του 2021, όταν και εκτιμάται ότι θα υπάρχει μια πιο καθαρή εικόνα για την εξέλιξη της πανδημίας.

Ο κ. Σταϊκούρας απαρίθμησε τις έως σήμερα πρωτοβουλίες για το «πάγωμα» των χρεών που δημιουργήθηκαν στο πρώτο lockdown και την έναρξη εξόφλησης τον Απρίλιο 2021 σε 12- 24 δόσεις, την αναβίωση ρυθμίσεων που χάθηκαν μέσα στην πανδημία και τη μετάθεση δόσεων ρυθμισμένων οφειλών στο τέλος της περιόδου ρύθμισης.

Επίσης ο υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο και παράτασης στην έναρξη εφαρμογής των νέων διατάξεων του πτωχευτικού κώδικα, καθώς δήλωσε πως «ο νόμος θα υλοποιηθεί όταν θα είναι έτοιμες όλες οι υπουργικές αποφάσεις και θα συνεκτιμήσουμε την κατάσταση στο υγειονομικό πεδίο», προσθέτοντας πως «έχουμε αποδείξει ότι ενεργούμε έγκαιρα λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της κοινωνίας».