Χρ. Σταϊκούρας: Αναγνωρίστηκε ότι η Κυβέρνηση περιόρισε τις συνέπειες της πανδημίας

Χρ. Σταϊκούρας: Αναγνωρίστηκε ότι η Κυβέρνηση περιόρισε τις συνέπειες της πανδημίας

Την ικανοποίησή του για τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας σε δήλωσή του σημειώνοντας ότι αναγνωρίστηκε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση σχεδίασε και υλοποίησε, έγκαιρα, μεθοδικά και στοχευμένα, μεγάλο πακέτο μέτρων, με το οποίο περιόρισε τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της πανδημίας.

Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, σήμερα μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η 7η  Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας για την Ελλάδα και πως είναι η τέταρτη θετική Έκθεση, σε λιγότερο από έναν χρόνο.

«Επιβεβαιώθηκε η πρόοδος, παρά τη δυσμενή συγκυρία, στην υλοποίηση σημαντικών διαρθρωτικών αλλαγών, με θετική επίδραση στο επενδυτικό περιβάλλον και το οικονομικό κλίμα» τόνισε.

«Η Κυβέρνηση με το οικονομικό επιτελείο της, αξιοποιώντας την εμπιστοσύνη που δείχνουν εταίροι και αγορές, προχωρά, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τις μεγάλες προκλήσεις που υπάρχουν ακόμη μπροστά της, την εφαρμογή του εμπλουτιζόμενου, συνεκτικού, δυναμικού και αποτελεσματικού σχεδίου της.

Με υπευθυνότητα και αυτοπεποίθηση, συνυπολογίζοντας και τους διαθέσιμους, πλέον, πόρους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, συνεχίζουμε την προσπάθεια για τη στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας, την ανάταξή τους, και τη δρομολόγηση υψηλής, διατηρήσιμης, έξυπνης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης» κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας.