Χρ. Νικολάου: Γνώρισα τον Ν. Παππά στο σπίτι του Καλογρίτσα - Εικονική η σύμβαση με την CCC

Χρ. Νικολάου: Γνώρισα τον Ν. Παππά στο σπίτι του Καλογρίτσα - Εικονική η σύμβαση με την CCC

Εικονική φέρεται να χαρακτήρισε τη σύμβαση μεταξύ CCC και Καλογρίτσα ο Χρήστος Νικολάου σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι τα 3 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν στο πλαίσιο της προσπάθειας δημιουργίας τηλεοπτικού σταθμού με την αποδοχή της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Το στέλεχος της εταιρείας Τοξότης του Χρήστου Καλογρίτσα καταθέτοντας στην προανακριτική της Βουλής δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι συνάντησε τον Νίκο Παππά το 2016 στο σπίτι του κατασκευαστή στο πλαίσιο των εορτών «μάλλον του Πάσχα» όπως ανέφερε.

Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Νικολάου φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας είχε «εξαιρετικές σχέσεις» με τον Νίκο Παππά ενώ απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις έκανε λόγο για αποδοχή της τότε Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ως προς τις ενέργειες για την απόκτηση τηλεοπτικού σταθμού από τον αποκαλούμενο και «κόκκινο εργολάβο».

Ο μάρτυρας ήταν ιδιαιτέρως αποκαλυπτικός σε ό,τι αφορά τόσο τις σχέσεις του Καλογρίτσα με την Κυβέρνηση και τον Νίκο Παππά όσο και αναφορικά με τη σύμβαση με την οποία η εταιρεία CCC έδωσε 3 εκατομμύρια ευρώ λίγο πριν την καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση της εγγυητικής προκειμένου να λάβει ο ενδιαφερόμενος μέρος στον διαγωνισμό για της τηλεοπτικές άδειες.

Είναι ενδεικτική η αναφορά που φέρεται έκανε για το ζήτημα της εικονικότητας της σύμβασης απαντώντας σε σχετική ερώτηση: «Η σύμβαση μεταξύ τους ήταν εικονική και τα 3 εκατ. δόθηκαν για τη συμμετοχή στον τηλεοπτικό διαγωνισμό» είπε για να προσθέσει στη συνέχεια ότι ο ίδιο θα είχε ενημερωθεί άμεσα αν η σύμβαση αφορούσε τεχνικό έργο.

«Αν ήταν τεχνικό θα το ήξερα, θα με είχε καλέσει ο Καλογρίτσας ως μηχανικό. Δεν με κάλεσε γιατί το έργο δεν ήταν τεχνικό, αφορούσε τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού» ήταν η απάντηση που έδωσε ενώ απαντώντας σε άλλη ερώτηση σημείωσε πως «Κατέληξα πολύ σύντομα στην πλασματικότητα της σύμβασης. Δεν υπήρχε τεχνική περιγραφή του έργου. Δεν υπήρχε τίποτα. Αν δείτε τις διαδικασίες δημοπράτησης ενός τέτοιου μεγάλου έργου ύψους 45 εκατ ευρώ απαιτούνται 150 σχέδια και 2000 σελίδες. Εδώ δεν υπήρχε τίποτα. Ήταν... ό,τι προαιρείστε».

Ως προς το θέμα της συνάντησης με τον Νίκο Παππά φέρεται να απάντησε σε ερώτηση για το αν γνώρισε τις σχέσεις με τον Χρήστο Καλογρίτσα σημειώνοντας πως δε χρειαζόταν να του πει κάτι ο ίδιος διότι γνώρισε τον πρώην υπουργό στο σπίτι του κατασκευαστή το 2016 λέγοντας πως αυτό έγινε η Χριστούγεννα ή Πάσχα για να προσθέσει στη συνέχει πως έγινε Πάσχα «γιατί ήμασταν έξω. Είχε και άλλους καλεσμένους. Περίπου 50 άτομα». Πρόσθεσε πως «ήταν ο μόνος πολιτικός εάν θυμάμαι».

Το γεγονός δεν διαψεύδεται από τον ΣΥΡΙΖΑ πηγές του οποίου υπεστήριξαν πως ο Νίκος Παππάς βρέθηκε στο σπίτι του Χρήστου Καλογρίτσα τα Χριστούγεννα του 2016 μετά τον διαγωνισμό στο πλαίσιο της ονομαστικής εορτής του κατασκευαστή.

Πηγές ΝΔ: Επιβεβαιώθηκε η αποδοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το κανάλι Καλογρίτσα

Σύμφωνα με πηγές του κυβερνώντος κόμματος, η κατάθεση του κ. Νικολάου επιβεβαίωσε τόσο την εικονικότητα της σύμβασης για υπεργολαβία όσο και το γεγονός πως η μόνη σύμβαση ήταν η δημιουργία του καναλιού.

Παράλληλα, επισημαίνουν πως επιβεβαιώθηκε και η αποδοχή της τότε κυβέρνησης για το κανάλι Καλογρίτσα, ενώ τονίζουν πως αποκαλύφθηκε ότι το 2016, λίγο πριν τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο Νίκος Παππάς γιόρτασε στο σπίτι του κ. Καλογρίτσα, όπου οι σχέσεις τους ήταν άριστες και τον γνώρισε σε όλους τους καλεσμένους.

Τέλος, οι πηγές της ΝΔ σημείωναν επίσης ότι λίγο μετά το πάρτι, ο κ. Καλογρίτσας κάνει εταιρεία για να συμμετάσχει στον τηλεοπτικό διαγωνισμό.

Από την πλευρά τους, πηγές που πρόσκεινται στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο για συνέχιση της «φαρσοκωμωδίας» στην Προανακριτική, σημειώνοντας πως «ο μάρτυρας και συνεργάτης του Χρήστου Καλογρίτσα, Χρήστος Νικολάου, παραδέχθηκε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση και ότι στις συναντήσεις της CCC με Καλογρίτσα, όπου ο ίδιος μετείχε, δεν έγινε καμία αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα».

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως «ο μάρτυρας επιβεβαίωσε ότι τόσο ο Χρήστος Καλογρίτσας όσο και η CCC έχουν αναγνωρίσει την ύπαρξη οφειλής 3 εκατ. ευρώ από τον εργολάβο προς τη λιβανέζικη εταιρεία, καθώς και την υποχρέωση επιστροφής του ποσού αυτού».

Επίσης, επισήμανα πως «το ίδιο είχε αποδειχθεί από το συμφωνητικό που κατέθεσε στην επιτροπή ο Κυριάκος Τόμπρας», ενώ τόνισαν ότι «ο συνεργάτης του Χρήστου Καλογρίτσα ανέφερε ότι δεν γνώριζε τον Νίκο Παππά, τον οποίον όπως είπε έχει δει μία και μοναδική φορά σε κοινωνική εκδήλωση. Πρόκειται για εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες άτομα, μεταξύ των οποίων και πολιτικά πρόσωπα, όπως ο Τάκης Θεοδωρικάκος, από τότε στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη».