Χωρίς συμφωνία η πρώτη συνάντηση Μπάιντεν - Ρεπουμπλικάνων για τη στήριξη της οικονομίας

Χωρίς συμφωνία η πρώτη συνάντηση Μπάιντεν - Ρεπουμπλικάνων για τη στήριξη της οικονομίας

Οι πρώτες επαφές του Τζο Μπάιντεν με ομάδα Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών για το νέο πακέτο στήριξης της χαρακτηρίστηκαν εποικοδομητικές, ωστόσο δεν κατέληξαν σε συμφωνία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων Σούζαν Κόλινς η οποία βρέθηκε στις συζητήσεις χαρακτήρισε «εξαιρετική» τη συνάντηση που έγινε στο Λευκό Οίκο, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι το Κογκρέσο θα μπορούσε να ψηφίσει ένα άλλο πακέτο οικονομικής βοήθειας, έναντι του πακέτου του 1,9 τρισ. δολαρίων που προωθεί ο πρόεδρος Μπάιντεν.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε χθες, Δευτέρα, στους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές ότι ελπίζει πως το πακέτο βοήθειας που προωθεί κατά των οικονομικών συνεπειών της covid-19 θα μπορούσε να ψηφιστεί με διακομματική υποστήριξη στο Κογκρέσο, ενώ ο ίδιος «δεν θα συμβιβαστεί με ένα πακέτο που αδυνατεί να ανταποκριθεί στις περιστάσεις», όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Χάρις είχαν «μία ουσιαστική και παραγωγική συζήτηση» στο Λευκό Οίκο με τους γερουσιαστές και ο πρόεδρος του είπε ότι το μειωμένο πακέτο βοήθειας των 618 δισεκατομμυρίων δολαρίων που προωθούν δεν καλύπτει τις επείγουσες ανάγκες που υπάρχουν σε αρκετούς τομείς, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.