Χωρίς μουσεία την ερχόμενη Πέμπτη

Πέμπτη 04 Οκτωβρίου 2018, 18:27
-A +A
Χωρίς μουσεία την ερχόμενη Πέμπτη

Κλειστοί θα είναι οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία όλης της Ελλάδας την ερχόμενη Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, ημέρα 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας που προκήρυξε η Ομοσπονδία του Υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠ.ΠΟ.). Η απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων ήταν ομόφωνη για ενεργή συμμετοχή και κήρυξη των αρχαιοφυλάκων.

Η ΠΕΥΦΑ αναφέρει ότι παρά τις δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων ότι θα υπάρξουν διορθώσεις στην υπουργική απόφαση για τη μεταβίβαση μνημείων και μουσείων στο υπερταμείο, «ακόμα δεν έχουμε δει καμία τέτοια πρωτοβουλία».

Καλούν την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ:

«Να δώσει στην δημοσιότητα εδώ και τώρα τον πλήρη κατάλογο των παραχωρηθέντων μνημείων

Να δημοσιοποιηθούν οι όροι παράδοσης στους δανειστές της πολιτιστικής μας κληρονομιάς καθώς και η σύνθεση της επιτροπής που έλαβε την σχετική απόφαση.

Να κατοχυρωθεί θεσμικά η άρση της παράδοσης αλλά και η δημιουργία του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου που θα κάνει αδύνατη στο μέλλον τη δυνατότητα παραχώρησης της κυριότητας αλλά και της διαχείρισης των μνημείων μας».

Το σωματείο των αρχαιοφυλάκων προειδοποιεί πως θα κλιμακώσουν «στον υπέρτατο βαθμό τον αγώνα για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς γιατί όπως την προστάτευσαν και την διαφύλαξαν οι προηγούμενες γενεές έτσι έχουμε χρέος και ευθύνη να την παραδώσουμε και εμείς στις επόμενες».

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 15/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα