Χωρίς ενεργό μέτωπο σήμερα το πρωί - Συνελήφθη ύποπτος για εμπρησμό
Φωτιά στο Πέραμα

Χωρίς ενεργό μέτωπο σήμερα το πρωί - Συνελήφθη ύποπτος για εμπρησμό

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου στο Πέραμα. Οι άντρες του σώματος κατάφεραν  έπειτα από σκληρή μάχη να σβήσουν και τις τελευταίες εστίες. Στο σημείο, ωστόσο, παραμένει ισχυρή πυροσβεστική δύναμη για την περίπτωση αναζωπύρωσης κάποιου μετώπου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός άνδρα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ως υπαίτιο πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε δασική έκταση, στην περιοχή Ικαριώτικα στο Πέραμα Αττικής. Έχει ενημερωθεί σχετικά και ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

Να σημειωθεί ότι η φωτιά ξέσπασε αργά το βράδυ του Σαββάτου στο βουνό Ικαριώτικα και επεκτάθηκε γρήγορα λόγω του δυνατού ανέμου που έπνεε στην περιοχή αλλά και λόγω της περιορισμένης πρόσβασης στο σημείο. Αν και η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κοντά σε σπίτια, τελικά δεν απειλήθηκε καμία κατοικία. Στο σημείο υπόψιν επιχειρούσαν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ακόμα και λίγο μετά τις 7 το πρωί.