Χονγκ Κονγκ - Κορονοϊός: Αριθμός ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων

Χονγκ Κονγκ - Κορονοϊός: Αριθμός ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων

Το Χονγκ Κονγκ ανέφερε σήμερα έναν αριθμό ρεκόρ 351 περιστατικών μόλυνσης από την COVID-19, σε σύγκριση με τον αριθμό των κρουσμάτων από το ξέσπασμα της πανδημίας, κλιμακώνοντας την πίεση στη στρατηγική «μηδενική δυναμική της COVID» που εφαρμόζει η τοπική κυβέρνηση, καθώς άλλες μεγάλες πόλεις επιλέγουν να ζήσουν με τον κορονοϊό.

Παράλληλα, η υπουργός Υγείας Σοφία Τσαν δήλωσε στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου ότι αναμένει την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων «με γεωμετρική πρόοδο» μετά τις διακοπές για την Πρωτοχρονιά της Σελήνης, με δεδομένη την αύξηση των συναντήσεων μεταξύ των ανθρώπων σε οικογενειακό και κοινωνικό επίπεδο. Η υπουργός, παρότρυνε τους πολίτες του Χονγκ Κονγκ να παραμείνουν στα σπίτια τους.

«Σας παρακαλώ μείνετε στο σπίτι» είπε η Τσαν παροτρύνοντας τους ανθρώπους και ειδικότερα τους μεγαλύτερους σε ηλικία να εμβολιαστούν.

Για περίπου 160 από τα νέα περιστατικά νόσησης δεν έχει γίνει ξεκάθαρο πως μολύνθηκαν και διερευνώνται, σύμφωνα με τις αρχές.

Σημειώνεται ότι το Χονγκ Κονγκ ως ένα παγκόσμιο οικονομικό κέντρο, έγινε μία από τις πιο απομονωμένες πόλεις στον κόσμο, με τις πτήσεις να έχουν μειωθεί σε ποσοστό 90%, εξαιτίας της εφαρμογής σκληρών περιοριστικών μέτρων και κανονισμών, ενώ τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί, τα γυμναστήρια, αλλά και άλλα σημεία κοινωνικής συγκέντρωσης και δραστηριότητας των ανθρώπων έκλεισαν. Τα εστιατόρια κλείνουν στις 18:00 το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα παράτεινε την εφαρμογή του σχεδίου της τηλεργασίας από το σπίτι για τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, ενώ η Κάρι Λαμ εκτελεστική επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, δήλωσε ότι η πόλη προγραμματίζει τη διάθεση τεστ αντιγόνου ταχείας διάγνωσης για την COVID-19, για το σύνολο των 7,5 εκατομμυρίων κατοίκων της, στο άμεσο μέλλον.

Χθες Παρασκευή, το Χονγκ Κονγκ ανέφερε 131 θετικά περιστατικά, σε σύγκριση με τα 142 περιστατικά μόλυνσης που είχαν αναφερθεί την Πέμπτη. Το προηγούμενο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων ήταν 164 περιστατικά και είχε καταγραφεί στα τέλη Ιανουαρίου.

Συνολικά, το Χονγκ Κονγκ έχει αναφέρει 213 θανάτους από την COVID-19 και περίπου 15.000 περιστατικά μόλυνσης από τις αρχές του 2020, σύμφωνα με την τοπική εκτελεστική διοίκηση.