Χονγκ Κονγκ: Κλείνουν τα σχολεία έως τις 16 Μαρτίου

Χονγκ Κονγκ: Κλείνουν τα σχολεία έως τις 16 Μαρτίου

Στην προσπάθειά της να περιορίσει την επέκταση της επιδημίας του covid-19 η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων τουλάχιστον ως τις 16 Μαρτίου, ενώ επεσήμανε στους μαθητές που βρίσκονται στο εξωτερικό ότι δεν χρειάζεται να βιαστούν να επιστρέψουν, μετέδωσε το Reuters.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα μπορούν να εργάζονται από το σπίτι τους ως τις 23 Φεβρουαρίου, προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος επέκτασης της επιδημίας του νέου κοροναϊού.

Ο υπουργός Παιδείας Κέβιν Γιεούνγκ δήλωσε ότι τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά ως τουλάχιστον τα μέσα Μαρτίου, ενώ με προηγούμενη απόφαση θα έμεναν κλειστά ως τις 2 Μαρτίου.

«Οι κοινωνικές αποστάσεις και η αποφυγή της μαζικής μετακίνησης του πληθυσμού αποτελεί στρατηγική για την πρόληψη και τον έλεγχο της επιδημίας», εξήγησε ο Γιεούνγκ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Δεν υπάρχει βιασύνη για τους μαθητές που βρίσκονται τώρα στην ηπειρωτική (Κίνα) ή σε άλλες χώρες να επιστρέψουν στο Χονγκ Κονγκ», πρόσθεσε, την πρώην βρετανική αποικία όπου έχουν καταγραφεί 50 κρούσματα του covid-19.

Πολλά σχολεία στο Χονγκ Κονγκ κάνουν ήδη μαθήματα μέσω διαδικτύου.

AP Photo/Kin Cheung