Χονγκ Κονγκ: Αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους ο 90χρονος καρδινάλιο

Χονγκ Κονγκ: Αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους ο 90χρονος καρδινάλιο

Ο Καθολικός καρδινάλιος Τζόζεφ Ζεν αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους, λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του από τις αρχές του Χονγκ Κονγκ.

Ο 90χρονος πρώην επίσκοπος εμφανίστηκε να χαιρετά τους δημοσιογράφους σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter, τη στιγμή που αποχωρούσε από το αστυνομικό τμήμα της συνοικίας Τσάι Ουάν.

Ελεύθερη υπό όρους αφέθηκε επίσης και η τραγουδίστρια Ντενίζ Χο, που είχε συλληφθεί μαζί του, σύμφωνα με ένα τοπικό μέσο ενημέρωσης.

Νωρίτερα, μία ποπ σταρ, ένας καθηγητής πανεπιστημίου και ο καρδινάλιος συνελήφθησαν σήμερα στο Χονγκ Κονγκ, με βάση τον νόμο για την εθνική ασφάλεια, ανέφεραν δικαστικές και αστυνομικές πηγές που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι προσωπικότητες αυτές είχαν κάτι κοινό: συμμετείχαν στη διαχείριση ενός ταμείου, που σήμερα έχει διαλυθεί, από το οποίο χρηματοδοτούνταν οι δικαστικοί αγώνες των ακτιβιστών οι οποίοι συνελήφθησαν στις μεγάλες διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας, το 2019.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο καθηγητής Χούι Πο-κέουνγκ, η τραγουδίστρια Ντενίζ Λο, που μάχεται για τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ και ο συνταξιούχος καρδινάλιος Τζόζεφ Ζεν, 90 ετών, ένας από τους σημαντικότερους Καθολικούς αξιωματούχους στο Χονγκ Κονγκ.