Χονγκ Κονγκ: 230 συλλήψεις διαδηλωτών και αστυνομική καταστολή

Χονγκ Κονγκ: 230 συλλήψεις διαδηλωτών και αστυνομική καταστολή

Συνεχίζεται η ένταση στο Χονγκ Κονγκ ανάμεσα στους διαδηλωτές που τάσσονται υπέρ της δημοκρατίας και τις δυνάμεις ασφαλείας της υπό κινεζικής κυριαρχίας μητρόπολης.

Λίγες μέρες αφότου, η επιτετραμμένη αρμόδια κινεζική υπηρεσία καταδίκασε τους διαδηλωτές στην πόλη χαρακτηρίζοντάς τους ως "πολιτικό ιό" που επιδιώκει ανεξαρτησία, οι αρχές του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν 230 άτομα. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες, ανάμεσα τους ένας βουλευτής του κινήματος υπέρ της δημοκρατίας, είναι ηλικίας 12 έως 65 ετών και τα αδικήματά τους περιλαμβάνουν παράνομη συνάθροιση και επίθεση σε όργανα της τάξης. 

Σε εικόνες που μεταδόθηκαν απευθείας από την περιοχή Μονγκ Κοκ φαίνονται οι αστυνομικές δυνάμεις καταστολής να σπρώχνουν κάποιους δημοσιογράφους και να κάνουν χρήση σπρέι πιπεριού την ώρα που επικρατούσε χάος. Στα πλάνα φαίνονται επίσης διαδηλωτές που έχουν αναγκαστεί να ξαπλώσουν στο έδαφος, συγκρούσεις και άνθρωποι που αιμορραγούν. 

Η κατάσταση είναι έκρυθμη και στο τοπικό κοινοβούλιο όπου κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη προέδρου σε μια επιτροπή, μέλη της φιλοκινεζικης πλευράς και του δημοκρατικού μπλοκ συγκρούστηκαν προκαλώντας χάος.