Εισβολή σε ξενοδοχείο που μένουν αστυνομικοί - 9 τραυματίες
Χίος

Εισβολή σε ξενοδοχείο που μένουν αστυνομικοί - 9 τραυματίες

(Φωτογραφία: alithia.gr)

Ομάδα κατοίκων εισέβαλε σε ξενοδοχείο που μένουν άνδρες των ΜΑΤ και τους επιτέθηκε με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 9 αστυνομικοί. Οι εικόνες χαρακτηριστικές αφού δείχνουν ομάδα ανθρώπων να ξυλοκοπεί αστυνομικό που βρισκόταν στο δωμάτιό του. Μάλιστα στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας ακούγεται κάποιος να καλεί τους κατοίκους να σταματήσουν να χτυπούν τον αστυνομικό.

Η εισβολή στο ξενοδοχείο ακολούθησε πορείας που είχε πραγματοποιηθεί προς την περιοχή με στόχο ακριβώς το χώρο διαμονής των αστυνομικών. Η ομάδα μπήκε μέσα και άρχισε να ψάχνει τα δωμάτια. 

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης οι εισβολείς πέταξαν έξω τα είδη ρουχισμού των ανδρών των ΜΑΤ, ενώ άλλη ομάδα απομόνωσε λίγους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην περιοχή με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για συμπλοκές και τραυματισμούς.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει μία σύλληψη και 11 προσαγωγές. Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ συλληφθείς είναι ένας 27χρονος, που φέρεται ότι είχε ενεργή συμμετοχή στην επίθεση εναντίον των αστυνομικών, ενώ έχει ταυτοποιηθεί ένα ακόμα άτομο και αναζητείται.

Τα ΜΑΤ προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, προκειμένου να απομακρυνθούν οι επιτιθέμενοι, οι οποίοι προκάλεσαν ζημιές και στο ξενοδοχείο,προβαίνοντας  σε εννέα προσαγωγές. 

(Φωτογραφίες: politischios.gr, astraparis.gr)

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί και το γεγονός πως από την πλευρά των διαμαρτυρομένων γίνεται από χθες μέχρι και χρήση μολότοφ κάτι που δεν παραπέμπει σε απλές συγκεντρώσεις κατοίκων.

Επεισόδια στη Λέσβο

Στη Λέσβο επεισόδια, πετροπόλεμος και δακρυγόνα καταγράφονται αυτή την ώρα στο Διαβολόρεμα, ιδιαίτερα στην περιοχή της Καράβας από τη μεριά του Μανταμάδου, ενώ από την άλλη πλευρά στον Καράβα έχει ξεσπάσει φωτιά στο δάσος. Η μια εστία έχει τεθεί ήδη υπό έλεγχο, ωστόσο μια άλλη εστία είναι σε εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η τοπική ιστοσελίδα stonisi.gr οι εστίες φωτιάς είναι τρεις με την Πυροσβεστική να έχει επικεντρωθεί στην πρώτη που είναι και η μεγαλύτερη.

(Φωτογραφία: stonisi.gr)

Από τα επεισόδια στη Λέσβο συνολικά έχουν τραυματισθεί 43 αστυνομικοί, οι δυο πιο σοβαρά, ενώ υπάρχουν αναφορές και για τραυματισμούς πολιτών. Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στην τοπική υγειονομική μονάδα.

Νωρίτερα, συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης από το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ με αίτημα την άμεση αποσυμφόρηση της Λέσβου και την αποχώρηση των ΜΑΤ. Η πορεία κατέληξε στην Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.