Προβλήματα από τη χιονόπτωση σε Στ. Ελλάδα και Μακεδονία - Εγκλωβίστηκαν οχήματα

Προβλήματα από τη χιονόπτωση σε Στ. Ελλάδα και Μακεδονία - Εγκλωβίστηκαν οχήματα

Προβλήματα προκαλεί η απότομη αλλαγή των καιρικών συνθηκών τις τελευταίες ώρες στην Στερεά Ελλάδ και στη Μακεδονία.

Σφοδρή χιονοθύελλα πλήττει τον δρόμο Λαμίας - Δομοκού. Όπως αναφέρει το Star Κεντρικής Ελλάδας, στο 16ο χιλιόμετρο «δίπλωσε» νταλίκα, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν και πολλά οχήματα,  οι οδηγοί των οποίων αιφνιδιάστηκαν. Μηχανήματα έχουν σπεύσει στο σημείο και προσπαθούν να καθαρίσουν το οδόστρωμα.

Σύμφωνα με το tvstar.gr, η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία από το ύψος του νοσοκομείου Λαμίας και δεν επιτρέπει σε κανένα όχημα που δεν διαθέτει αλυσίδες να συνεχίσει.

Χιονόπτωση και στο δρόμο Λαμίας – Καρπενησίου, όπου μηχανήματα προσπαθούν να κρατήσουν το οδόστρωμα ανοιχτό.

Δείτε βίντεο του Star Κεντρικής Ελλάδας:


Προβλήματα υπήρξαν και στον Βόλο από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, οι οποίοι μετακίνησαν τέντες, λαμαρίνες, πινακίδες, ενώ έσπασαν και δέντρα.

Λόγω πτώσης δέντρων και κλαδιών, υπήρξαν προβλήματα ηλεκτροδότησης. Η Πολιτική Προστασία Δήμου Βόλου, όπως επίσης η Τροχαία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ και του ΟΤΕ παραμένουν σε επιφυλακή.

Χιονοθύελλα έπληξε αργά το βράδυ της Τρίτης την ε.ο. Τρικάλων-Γρεβενών, με την κίνηση των οχημάτων να γίνεται με ιδιαίτερη δυσκολία, λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος, αλλά και κυρίως λόγω περιορισμένης ορατότητας. Σημειώνεται πως χιονίζει σε όλα τα ορεινά της επαρχίας Καλαμπάκας, καθώς και από το ύψος του Περτουλίου και πάνω.

Στη δυτική Μακεδονία χιονίζει από νωρίς το απόγευμα, ενώ το θερμόμετρο σε περιοχές όπως η Φλώρινα και το Αμύνταιο είναι στους -3 βαθμούς Κελσίου.

Εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών και της παγωνιάς τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Φλώρινας, και του δήμου Αμυνταίου, με αποφάσεις των δημάρχων, την Τετάρτη 13 Μαρτίου θα παραμείνουν κλειστά.

Επίσης, στον δήμο Σερβίων Βελβεντού στις δημοτικές ενότητες Καμβουνίων και Λιβαδερού τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν, ενώ στις δημοτικές ενότητες Σερβίων και Βελβεντού τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 10.15 π.μ. Ακόμη, στον δήμο Εορδαίας τα σχολεία θα ξεκινήσουν με μια ώρα καθυστέρηση.

Οι παιδικοί σταθμοί στους παραπάνω δήμους θα λειτουργήσουν κανονικά.

Επίσης, την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό, λόγω των ισχυρών ανέμων, από τις 17:30 σήμερα, προχώρησαν με σχετικές αποφάσεις τους, οι Αστυνομικές Διευθύνσεις Ροδόπης και Ξάνθης.

Βάσει των έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, που θα ισχύσουν για όσο χρονικό διάστημα επικρατούν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων, άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, μεταξύ του δυτικού ανισόπεδου κόμβου Κομοτηνής και του ανισόπεδου κόμβου Βαφέικων Ξάνθης.

Η κυκλοφορία των παραπάνω οχημάτων θα διεξάγεται μέσω του εθνικού δικτύου Κομοτηνής-Πόρτο Λάγους- Ξάνθης, ενώ εφίσταται η προσοχή των οδηγών που κινούνται στα σημεία που επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Σημειώνεται πως η εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, είχε ως αποτέλεσμα την απαγόρευση του απόπλου σήμερα του Ε/Γ/-Ο/Γ ΣΑΟΝΗΣΟΣ από Σαμοθράκη προς Αλεξανδρούπολη.