Τετάρτη 13 Μαΐου 2020, 23:45

-A +A

Χιλή: Σε πλήρη καραντίνα οι κάτοικοι του Σαντιάγκο μετά την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020, 23:45
Χιλή: Σε πλήρη καραντίνα οι κάτοικοι του Σαντιάγκο μετά την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού
-A +A

Την πλήρη καραντίνα στον πληθυσμό της πρωτεύουσας της Χιλής, Σαντιάγο διέταξε σήμερα από την κυβέρνηση, μετά από μια αύξηση 60% των κρουσμάτων της Covid-19 μέσα σε 24 ώρες.

«Το πιο αυστηρό μέτρο που πρέπει να ανακοινώσω είναι η πλήρης καραντίνα» επτά εκατομμυρίων κατοίκων αυτής της οικιστικής περιοχής, όπου εντοπίζεται το 80% των συνολικά 34.000 κρουσμάτων που καταγράφηκαν στη Χιλή, μια χώρα 18 εκατομμυρίων κατοίκων, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Χαϊμέ Μαναλίς.

Εξήγησε ότι αυτό το μέτρο, που εφαρμόστηκε κυρίως σε διάφορες περιοχές όπου είχε προηγουμένως αρθεί ο περιορισμός, κατέστη απαραίτητο μετά τον εντοπισμό 2.260 νέων μολύνσεων, συμπεριλαμβανομένων 12 θανατηφόρων, τις τελευταίες 24 ώρες.

Ο Μαναλίς ανακοίνωσε επίσης την υποχρεωτική απομόνωση ατόμων άνω των 75 στις βόρειες πόλεις Ικουίκουε και Άλτο Χοσπίσιο.

Η Χιλή μέχρι στιγμής έχει επιλέξει μια στρατηγική επιλεκτικής καραντίνας έναντι της πανδημίας, περιορίζοντάς την στις περιοχές που πλήττονται περισσότερο.

Είναι επίσης η χώρα της Λατινικής Αμερικής που διεξάγει τα περισσότερα τεστ - 14.000 την ημέρα και περίπου 200.000 συνολικά - στον πληθυσμό της για τον εντοπισμό ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον ιό.

AP Photo/Esteban Felix

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα