Χιλή: Πάνω από 6.200 κρούσματα και 172 θάνατοι σε 24 ώρες

Χιλή: Πάνω από 6.200 κρούσματα και 172 θάνατοι σε 24 ώρες

Η κυβέρνηση της Χιλής θα επιβάλλει αυστηρά περιοριστικά μέτρα σε επιπλέον 24 δήμους, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων στη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας Σαντιάγο, εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Ενρίκε Πάρις.

Ήδη, 28 δήμοι τέθηκαν σε lockdown, οι 9 στη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας, χθες Πέμπτη, θύμισε ο κ. Πάρις, εξηγώντας πως ο αριθμός των μολύνσεων παραμένει ανησυχητικά υψηλός το τελευταίο διάστημα και αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση της πληρότητας των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

«Κατά συνέπεια, ταπεινά αλλά σθεναρά σας απευθύνουμε σύσταση να τηρείτε τα μέτρα απομόνωσης και κοινωνικής απόστασης, να χρησιμοποιείτε μάσκα, να πλένετε τα χέρια, να σέβεστε τους περιορισμούς για την αποφυγή συναθροίσεων και την απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας», συμπλήρωσε ο κ. Πάρις, απευθυνόμενος στους συμπολίτες του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Μολονότι η εκστρατεία ανοσοποίησης έναντι του νέου κορονοϊού πηγαίνει καλύτερα απ’ ό,τι αναμενόταν στη Χιλή, όπου οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί ξεπέρασαν τα 5 εκατομμύρια από το σύνολο των 19 εκατ., με πάνω από 2 εκατ. να έχουν λάβει και τις δύο δόσεις, καταγράφεται έξαρση των κρουσμάτων τις τελευταίες δύο εβδομάδες, μετά το τέλος των θερινών διακοπών στο νότιο ημισφαίριο και την έναρξη της σχολικής χρονιάς και άλλων δραστηριοτήτων με φυσική παρουσία.

Χθες οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσαν πως τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 6.249 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των περιπτώσεων να φθάνει πλέον τις 911.469.

Παράλληλα, 172 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό της πανδημίας να φθάνει τους 21.988 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.