7ος χρόνος, ημέρα 2147η
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Χιλή - Κορονοϊός: Πάνω από 1.100 κρούσματα, 82 θάνατοι σε 24 ώρες

Χιλή - Κορονοϊός: Πάνω από 1.100 κρούσματα, 82 θάνατοι σε 24 ώρες
Shutterstock

Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν 1.152 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα υπέκυψαν 82 ασθενείς με την COVID-19.

Συνολικά, ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη λατινοαμερικάνικη χώρα έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 35.448 νεκρούς επί συνόλου 1.615.771 μολύνσεων.

Σημειώνεται ότι οδείκτης θετικότητας πάντως υποχώρησε στο 1,8% σε εθνική κλίμακα, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο από την περίοδο που εκδηλώθηκε η πανδημία, τόνισε χθες ο χιλιανός υπουργός Υγείας, ο Ενρίκε Πάρις.

Στη μητροπολιτική περιοχή του Σαντιάγο, της πρωτεύουσας, ο δείκτης παραμένει στο 2%, ενώ σε 13 περιφέρειες βρίσκεται επίσης στο 2% ή σε κατώτερο επίπεδο.

Σύμφωνα μάλιστα με το υπουργείο, διαπιστώνεται μείωση των επιπέδων των κρουσμάτων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία και των θανάτων τις τελευταίες πενήντα και πλέον ημέρες, κάτι που επέτρεψε τη σταδιακή άρση των lockdowns και την επανέναρξη δραστηριοτήτων με φυσική παρουσία. Η προοδευτική αποκλιμάκωση της υγειονομικής κρίσης αποδίδεται στα περιοριστικά μέτρα και στην πρόοδο της εκστρατείας εμβολιασμού.

 Αξίζει να επισημανθεί ότι περί το 80% του πληθυσμού-στόχου της εκστρατείας ανοσοποίησης στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει πλέον εμβολιαστεί πλήρως για την COVID-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ