Χέλμουτ Κόλ: Η Ευρώπη δεν μπορεί να απορροφήσει εκατομμύρια πρόσφυγες

Χέλμουτ Κόλ: Η Ευρώπη δεν μπορεί να απορροφήσει εκατομμύρια πρόσφυγες

Την άποψη ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να απορροφήσει εκατομμύρια πρόσφυγες εξέφρασε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Χέλμουτ Κολ, που πρόκειται να έχει συνάντησή του με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος ήταν απο τους πρώτους που αποφάσισαν την ανέγερση φράχτη στα σύνορα της χώρας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, σε άρθρο του, που θα δημοσιευθεί στην κυριακάτικη έκδοση της Taggespiegel, ο 86χρονος πλέον Χ. Κολ, επισημαίνει ότι η λύση για την προσφυγική κρίση βρίσκεται στις περιοχές, που δοκιμάζονται από τον πόλεμο και όχι στην Ευρώπη. «Η Ευρώπη δεν μπορεί να γίνει μία νέα πατρίδα για εκατομμύρια ανθρώπους, που βρίσκονται σε ανάγκη ανά τον κόσμο», αναφέρει χαρακτηριστικά, κάτι πάντως που έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική ανοιχτών συνόρων της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

Ο κ. Κόλ αποκαλεί τον Όρμπαν "φίλο" και σημειώνει: «Γνωρίζουμε πως όλοι έχουμε κάτι να χάσουμε, για αυτό και αξίζει να παλέψουμε για το ευρωπαϊκό εγχείρημα, για ειρήνη και ελευθερία». Και υπογραμμίζει ότι όλες οι χώρες της Ε.Ε. θα πρέπει να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν την προσφυγική κρίση, σεβόμενες  τις μεταξύ τους διαφορές. «Δεν μπορεί να αφεθεί έξω η Ουγγαρία» αναφέρει και καταλήγει ευχαριστώντας τους Ούγγρους για την απόφασή τους να ανοίξουν το 1989 τα σύνορά τους προκειμένου να υποδεχθούν χιλιάδες Ανατολικογερμανούς.