8ος χρόνος, ημέρα 2393η
Σάββατο, 21 Μαΐου 2022

Χατζηδάκης: Τα στοιχεία για την ανεργία είναι απάντηση στην καταστροφολογία του ΣΥΡΙΖΑ

Χατζηδάκης: Τα στοιχεία για την ανεργία είναι απάντηση στην καταστροφολογία του ΣΥΡΙΖΑ

Για καταστροφολογία του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο σε ανάρτησή του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης σε ανάρτησή του με αφορμή τα στοιχεία της Eurostat για την ανεργία που έδειξαν ότι έπεσε από το 17,3% που ήταν το καλοκαίρι του 2019, στο 12,7% τον περασμένο Δεκέμβριο.

Όπως τονίζει ο κ. Χατζηδάκης, το ποσοστό της ανεργίας παραμένει υψηλό και για αυτό «θα παραμείνουμε επιφυλακή, προκειμένου η μείωση της ανεργίας να συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Χατζηδάκη:

Δυο μόλις μέρες μετά την καταστροφολογία στη Βουλή του ΣΥΡΙΖΑ και ολόκληρης της αντιπολίτευσης για την κοινωνική και εργασιακή πολιτική της κυβέρνησης, ήρθε η απάντηση σήμερα για την ανεργία από την Eurostat. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat η ανεργία έπεσε από το 17,3% που ήταν το καλοκαίρι του 2019, στο 12,7% τον περασμένο Δεκέμβριο, συνεχίζοντας την πτωτική πορεία όλων των τελευταίων μηνών. Και αυτό παρά τις δυσμενείς συνέπειες της κρίσης του κορονοϊού στην οικονομία και παρά τη λήξη ουσιαστικά των προστατευτικών μέτρων για την αγορά εργασίας όσον αφορά στον κορωνοϊό.

Σημειώνω ότι στα ίδια στοιχεία καταγράφεται παράλληλα και μείωση της ανεργίας των νέων. Από 37% τον περασμένο Νοέμβριο έπεσε στο 30,5% τον Δεκέμβριο. Το υπογραμμίζω αυτό διότι παραγνωρίζοντας τη γενικότερη τάση, ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις πριν από ένα μήνα είχε ασκήσει δριμύτατη κριτική για το ύψος της ανεργίας των νέων. Τώρα τι λέει άραγε;

Προφανώς δεν σημειώνω όσα ανέφερα μέχρι στιγμής για να πανηγυρίσω, διότι το ποσοστό της ανεργίας παραμένει υψηλό και γι’ αυτό θα παραμείνουμε επιφυλακή, προκειμένου η μείωση της ανεργίας να συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες.

Ωστόσο, η πτώση των 4,5 ποσοστιαίων μονάδων με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν ήταν τυχαία. Ήταν αποτέλεσμα της φορολογικής, δημοσιονομικής, αδειοδοτικής, εργασιακής και ασφαλιστικής μας πολιτικής. Έχει να κάνει με τη μείωση των φόρων, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, την απλούστευση των αδειοδοτήσεων για τις επιχειρήσεις, μια εργασιακή πολιτική που συνδυάζει την ανταγωνιστικότητα με την προστασία των εργαζομένων, με τη γενικότερη πολιτική μας, η οποία εμπεδώνει ένα κλίμα εμπιστοσύνης για την ελληνική οικονομία.

Όλα αυτά είναι κοινωνική πολιτική με αποτελέσματα. Πολιτική που βάζει τα θεμέλια για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων χάρη στη σημαντική ανάπτυξη της οικονομίας που είναι ήδη εδώ. Και σε αυτή την πολιτική θα επιμείνουμε. Διότι τα μεγάλα λόγια και τα συνθήματα είναι απλά και μόνο λαϊκισμός που έχει πληρωθεί διαχρονικά από την ελληνική κοινωνία.