Χατζηδάκης: Νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό τον Μάιο - Εξαιρετικά προβληματικός οργανισμός ο ΕΦΚΑ

Χατζηδάκης: Νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό τον Μάιο - Εξαιρετικά προβληματικός οργανισμός ο ΕΦΚΑ

Για το χάος που προκάλεσε η κακοκαιρία και τις αστοχίες στη διαχείριση μίλησε σε συνέντευξή του ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, ενώ αναφέρθηκε στο μεγάλο θέμα με τις εκκρεμείς συντάξεις αλλά και στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού που έχει ήδη δρομολογηθεί.

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τη διαχείριση της κρίσης», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, ενώ αναφέρθηκε και στη συγγνώμη που ζήτησε ο πρωθυπουργός από τους πολίτες για την ταλαιπωρία και τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία "Ελπίδα" λέγοντας πως το θέμα είναι να βγουν συμπεράσματα για τη συνέχεια για να μην έχουμε στο μέλλον τα ίδια προβλήματα και τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε έναν σχεδιασμό που ήδη υπάρχει ενώ αναφερόμενος στους εγκλωβισμένους στην Αττική Οδό, φέρνοντας παράδειγμα και δυο φίλους του που βρέθηκαν εγκλωβισμένοι, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι δεν τους ενδιαφέρει η πολιτική ευθύνη, αυτό που θέλουν οι πολίτες είναι να μην ξαναγίνει.

Για τις εκκρεμείς συντάξεις

Για τις εκκρεμείς συντάξεις είπε ότι αυτή τη στιγμή έχουν πέσει στις 83.000 και υπογράμμισε ότι το θέμα θα έχει κλείσει το καλοκαίρι, σημειώνοντας πως αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για αυτό. Τόνισε ακόμα ότι υπάρχει ένας ηλεκτρονικός πύργος ελέγχου προκειμένου να παρατηρούν ανά πάσα στιγμή πως εξελίσσεται η πορεία των εκκρεμών συντάξεων, ενώ σημείωσε ότι ο ΕΦΚΑ είναι ένας εξαιρετικά προβληματικός οργανισμός.

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Για τον κατώτατο μισθό ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι λόγω της μείωσης των εισφορών και τη συμβολική αύξηση στον κατώτατο μισθό, ο εργαζόμενος που αμείβεται με αυτόν έχει μια αύξηση της τάξης του 4%. Σημείωσε ακόμα ότι η αύξηση στον κατώτατο μισθό είναι θεσμοθετημένη και τόνισε ότι θα έχουμε νέα σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού τον Μάιο και ότι το 2023 θα υπάρξει και νέα αύξηση.

Για την ανεργία

Τέλος, αναφέρθηκε και στον ΟΑΕΔ σημειώνοντας ότι για να βρίσκουν δουλειά οι άνεργοι η κυβέρνηση τρέχει με τριπλάσιο ρυθμό απ’ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημείωσε ότι έρχεται και η ψηφιακή κάρτα εργασίας, με την οποία θα ελέγχεται το ωράριο εργασίας και οι υπερωρίες.