Χατζηδάκης: Κάθε μήνα εκδίδονται 30.000 εκκρεμείς συντάξεις

Χατζηδάκης: Κάθε μήνα εκδίδονται 30.000 εκκρεμείς συντάξεις

Για τις σημαντικές παρεμβάσεις στον χώρο εργασίας, στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού τα οποία θα ωφελήσουν 300.000 συμπολίτες μας καθώς και στους χρόνους απονομής των συντάξεων μίλησε στην ΕΡΤ ο υπουργός Εργασίας, Κώστας Χατζηδάκης, αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων ότι 30.000 εκκρεμείς συντάξεις εκδίδονται κάθε μήνα.

Μιλώντας για το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού, στο οποίο χιλιάδες συμπολίτες μας ευελπιστούν να λάβουν μέρος, ο κ. Χατζηδάκης είπε σύμφωνα με το ertnews.gr, ότι αφορά «300.000 συμπολίτες μας, εργαζόμενους, ανέργους με κάποιες ελάχιστες προϋποθέσεις. Όποιοι θέλουν μπορούν να κάνουν δηλώσεις μέχρι τις 13 Ιουνίου στη σχετική ιστοσελίδα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης».

Όπως διευκρίνισε, φέτος το πρόγραμμα με το «έντονο κοινωνικό πρόσημο» όπως το χαρακτήρισε θα επιδοτήσει περιοχές όπως Λέσβος, Κως, Χίος, Λέρος και κάλεσε τον κόσμο να σπεύσει και δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα για δωρεάν διακοπές.

Επισήμανε δε ότι οι δικαιούχοι του περυσινού προγράμματος που δεν έκαναν χρήση του σχετικού δικαιώματος μπορούν να το κάνουν μέχρι τις 31 Ιουλίου.

«Όσοι είχαν πάρει πέρυσι κουπόνια μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ακόμα 45 ημέρες», πρόσθεσε.

Το πρώτο ένσημο είναι μια στήριξη των νέων πέραν του μισθού τους

Αναφερόμενος στα «διάφορα προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανεργίας» ο Υπουργός έκανε ιδιαίτερη μνεία και στο «Πρώτο Ένσημο» που αφορά την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας νέων μέχρι 29 ετών.

«Έχει αποδειχθεί ότι όταν ο άλλος δεν έχει βρει ακόμη δουλειά δυσκολεύεται να ξεκινήσει», πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας.

«Κάθε νέος που θα προσλαμβάνεται με αυτό το πρόγραμμα θα παίρνει στην τσέπη του 300 ευρώ το μήνα, πλέον του μισθού του. Ταυτόχρονα ο εργοδότης για να ενθαρρυνθεί και να καλύψει το εργασιακό κόστος θα παίρνει και αυτός για έξι μήνες 300 ευρώ», είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Σχολιάζοντας το συγκεκριμένο πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης επισήμανε ότι οι εργοδότες που θα ωφεληθούν δεν θα κάνουν καμία απόλυση. «Δεν επιτρέπει το πρόγραμμα να γίνονται τεχνάσματα», τόνισε σχετικά.