Χατζηδάκης: 400 εκατ. για το νέο πρόγραμμα ΤΕΒΑ στήριξης των οικονομικά ασθενέστερων

Χατζηδάκης: 400 εκατ. για το νέο πρόγραμμα ΤΕΒΑ στήριξης των οικονομικά ασθενέστερων

Απρόσκοπτα θα συνεχιστεί το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ που ξεκίνησε το 2014 και προσφέρει βοήθεια στους οικονομικά ασθενέστερους, διαβεβαίωσε ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, σημειώνοντας ότι «έχουμε εντάξει το νέο πρόγραμμα στο καινούργιο ΕΣΠΑ με άλλα 400 εκατομμύρια ευρώ για να συνεχιστεί η ενίσχυση με την ίδια και ακόμα μεγαλύτερη ένταση». 

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, επισκεπτόμενος σήμερα μαζί με την Υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αμαρουσίου δήλωσε ότι «το Ευρωπαϊκό Ταμείο τα τελευταία 6 χρόνια έχει βοηθήσει χιλιάδες συμπολίτες μας και συνεχίζουμε»

«Όλα αυτά είναι κοινωνική πολιτική στην πράξη. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Αμαρουσίου και το Δήμαρχο του Θεόδωρο Αμπατζόγλου για την ουσιαστική δουλειά που γίνεται εδώ στο Μαρούσι και σε άλλους πέντε δήμους της περιοχής του δήμου Αμαρουσίου για το πρόγραμμα ΤΕΒΑ που έχουν ανάγκη χιλιάδες συμπολίτες και αφορά στη ουσιαστική στήριξη για την καθημερινότητά τους. Κάνουμε πραγματικά κοινωνική πολιτική στην πράξη», πρόσθεσε.

Η Υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε ότι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ είναι όσοι δικαιούνται το Ελάχιστο Εγγυημένο εισόδημα. «Θέλουμε να δώσουμε το καλύτερο που μπορούμε σε όλους αυτούς τους ανθρώπους δεν είναι μόνο επιδόματα η κοινωνική πολιτική είναι και υπηρεσίες και ψυχοκοινωνική και υλική βοήθεια. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω» τόνισε.

Ο Προϊστάμενος διαχειριστικής αρχής στο ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας, επεσήμανε ότι «το ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας στους απόρους ξεκίνησε στην προηγούμενη προγραμματική περίοδο το 2014 με 330 εκατομμύρια και ενισχύθηκε με την υπογραφή του υπουργού εργασίας Κωστή Χατζηδάκη από τον Εθνικό προϋπολογισμό με ακόμη 62 εκατομμύρια δηλαδή συνολικά το πρόγραμμα έφτασε σχεδόν στα 400 εκατομμύρια μέχρι σήμερα. 

Οι ωφελούμενοι το ΤΕΒΑ που έχουν πάρει προϊόντα είναι περίπου 1,5 εκατ πολίτες δηλαδή ξεπερνάει το 10% των πολιτών της χώρας σε μηνιαία βάση. Είναι 400.000 ωφελούμενοι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και ταυτόχρονα είναι και ωφελούμενοι. Έχουν μοιραστεί χιλιάδες τόνοι προϊόντων έχουν γίνει χιλιάδες διανομές σε 600 σημεία σε όλη τη χώρα όπως αυτό το παράδειγμα που είδαμε σήμερα στο Δήμο Αμαρουσίου. Το σύνολο των δήμων και περιφερειών της χώρας συμμετέχουν σε αυτό το εγχείρημα με 57 Συμπράξεις».

Πέραν όμως της διανομής των προϊόντων πρόσθεσε «θα έχουμε και τις εναλλακτικές υπηρεσίες που είναι η κοινωνική επανένταξη γιατί δεν έχει ανάγκη ένας ωφελούμενος οποίος ζει σε ακραία φτώχεια να έχει μόνο μία σακούλα όπως είδατε εδώ τροφίμων αλλά για να έχει και την πολιτική στήριξη και για την κοινωνική επανένταξη τους , τα κοινωνικά φροντιστήρια για τα παιδιά , παρεμβάσεις για τις κακοποιημένες γυναίκες παρέμβαση με κοινωνικούς λειτουργούς για την οικογενειακή βία».