7ος χρόνος, ημέρα 2150η
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021

Ξενοδόχοι Εύβοιας και Πελοποννήσου στο Liberal: Χάθηκε η φετινή σεζόν – Ακύρωση κρατήσεων και εκτεταμένες ζημιές

Χάθηκε η φετινή σεζόν – Ακύρωση κρατήσεων και εκτεταμένες ζημιές

Παράπλευρη απώλεια των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν τη βόρεια Εύβοια και την Πελοπόννησο είναι ο τουρισμός. Μετά από τη χαμένη περσινή χρονιά, οι ξενοδόχοι χάνουν στην ουσία και τη φετινή, με τους τουρίστες να ακυρώνουν όλες τις κρατήσεις στις πυρόπληκτες περιοχές και τους επιχειρηματίες να μετρούν εκτεταμένες ζημιές.

Όπως σημειώνει στο Liberal ο Μιλτιάδης Χέλμης , πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας & Σκύρου, η φετινή τουριστική σεζόν τελείωσε για τους ξενοδόχους που επλήγησαν. «Μετά την περυσινή πολύ αρνητική σεζόν, έρχεται και η φετινή που έληξε πρόωρα. Τα περισσότερα ξενοδοχεία είτε έχουν καταστραφεί, είτε έχει καεί ο περιβάλλοντας χώρους, επομένως δεν μπορούν να λειτουργήσουν» αναφέρει ο ίδιος.

Οι περισσότεροι τουρίστες που έκαναν διακοπές, είτε πρόκειται για Έλληνες, είτε για ξένους, έφυγαν από την περιοχή, ενώ όλες οι κρατήσεις ακυρώθηκαν. «Πλέον οι όποιες κινήσεις κάνουμε είναι για την επόμενη τουριστική σεζόν» συμπληρώνει ο κ.Χέλμης.

Αντίθετα στην Πελοπόννησο η κατάσταση δεν είναι τόσο αρνητική, όσο στην Εύβοια. Οι ζημιές σε ξενοδοχεία είναι περιορισμένες κυρίως στους δήμους Ολυμπίας και Πύργου, ενώ οι τουρίστες δεν έχουν κάνει μαζικές ακυρώσεις. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηλείας, Αντώνης Μαυρόπουλος «οι περισσότερες κρατήσεις δεν έχουν ακυρωθεί. Αντίθετα, τουρίστες από το εξωτερικό τηλεφωνούν στα ξενοδοχεία προκειμένου να μάθουν αν μπορούν να έρθουν. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν έχουμε στο νομό μας μεγάλες ζημιές σε τουριστικά ακίνητα».

Το προφίλ των επισκεπτών στις δύο περιοχές είναι διαφορετικό. Στην Πελοπόννησο εκτός από Έλληνες, Γάλλοι, Ιταλοί, Γερμανοί και Βρετανοί αποτελούν τις κύριες αγορές της περιοχής, ενώ αντίθετα στην Εύβοια, η πλειονότητα των κρατήσεων προέρχεται από την εγχώρια αγορά.