Χαρδαλιάς για Κουμουτσάκο: «Όλοι είμαστε χριστιανοί, αλλά δεν κάνουμε επίδειξη της πίστης μας»

Χαρδαλιάς για Κουμουτσάκο: «Όλοι είμαστε χριστιανοί, αλλά δεν κάνουμε επίδειξη της πίστης μας»

«Όλοι χριστιανοί είμαστε, απλά κάποιοι έχουμε επιλέξει να μην κάνουμε επίδειξη της πίστης μας» σχολίασε ο Ν. Χαρδαλιάς για την επιλογή του Γιώργου Κουμουτσάκου να κοινωνήσει χωρίς να τηρεί τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, ο κ Χαρδαλιάς τόνισε: «Όλα τα μέλη της κυβέρνησης πρέπει να δείχνουν το καλό παράδειγμα».

Απάντηση στις αντιδράσεις έδωσε και ο ίδιος ο κ. Κουμουτσάκος, εκφράζοντας τη λύπη του για το θέμα που δημιουργήθηκε μετά τη φωτογραφία που τον δείχνει να λαμβάνει Θεία Κοινωνία sτον ναό της Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού, χωρίς ωστόσο να λαμβάνει κανένα μέτρο προφύλαξης.

Ο κ. Κουμουτσάκος έγραψε στο Twitter: «Λυπάμαι που μια αυθόρμητη ειλικρινής επιθυμία & ανάγκη την ημέρα των γενεθλίων μου, που δημοσιοποιήθηκε ερήμην μου, δημιούργησε θέμα. Προφανώς δεν ενθαρρύνω οποιονδήποτε σε αυτήν τη στάση. Αντίθετα, προτρέπω όλους να τηρήσουν πλήρως τα κυβερνητικά μέτρα υπέρ της δημόσιας υγείας».

Σημειώνεται πως το περιστατικό συνέβη σε μια στιγμή όπου η πανδημία γνωρίζει έξαρση στην Αττική, λαμβάνονται καθημερινά νέα αυστηρότερα μέτρα και ενώ οι υπουργοί της κυβέρνησης είναι οι πρώτοι που καλούνται να δώσουν το καλό παράδειγμα.

Στο θέμα της θείας κοινωνίας είχε αναφερθεί ακριβώς μια ημέρα πριν ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης. «Προτού σταματήσουν οι οικονομικές δραστηριότητες και κλείσουν επιχειρήσεις θα πρέπει να σταματήσει η θεία κοινωνία», είχε πει χαρατηριστικά.

“Δεν γίνεται να υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα στο ΑΕΠ και να μην υπάρχει ευελιξία από πλευράς της Εκκλησίας, το θεωρώ απαράδεκτο», είχε αναφέρει.