Χαρακτηρισμοί «πεζοδρομίου» στη Βουλή

Χαρακτηρισμοί «πεζοδρομίου» στη Βουλή

Άγρια κόντρα ξέσπασε σήμερα στην Ολομέλεια, με πρωτοφανείς εκφράσεις να ακούγονται εκατέρωθεν. Πρωταγωνιστές ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου και ο ομόλογός του του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Αφορμή για την άγρια στάθηκε η καταγγελία του κ. Κεγκέρογλου για «τραμπουκισμό» από πλευράς του βουλευτή της κυβέρνησης.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Κρεμαστινός, που βρισκόταν στην έδρα επιχείρησε να ηρεμήσει τα πνεύμα και να επαναφέρει τους βουλευτές στην τάξη. Μάταια όμως.

«Κύριε πρόεδρε ο κ. Φάμελλος ήρθε και με απείλησε εδώ που κάθομαι τώρα λέγοντάς μου «τώρα που θα βγούμε έξω θα σου δείξω εγώ. Τραμπουκίζοντας και δείχνοντας τον πραγματικό του εαυτό. Είναι κυβερνητικός υποτελής, λέει ναι σε ότι λέει η κυβέρνηση άσχετα αν παραβιάζει τους κανονισμούς», σημείωσε φανερά εκνευρισμένος ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Η καταγγελία Κεγκέρογλου προκάλεσε την έκρηξη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έκανε λόγο για αχρεία παρέμβαση του Βασίλη Κεγκέρογλου, υποστηρίζοντας ότι τον αποκάλεσε «γλείφτη». Κατηγόρησε δε τον κ. Κεγκέρογλου ότι δεν τιμά το ρόλο του βουλευτή, και ισχυρίστηκε ότι δεν τον απείλησε αλλά απλώς του ζήτησε εξηγήσεις για τον χαρακτηρισμό αυτό εκτός της αιθούσης. Παράλληλα ζήτησε να ανακαλέσει ο βουλευτής διαφορετικά προειδοποίησε ότι θα τον παραπέμψει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Η απάντηση ήρθε άμεσα από τον Σωκράτη Φάμελλο ο οποίος σημείωσε: «Με αχρείο τρόπο ο κ. Κεγκέρογλου την ώρα της τοποθέτησής μου χρησιμοποίησε την ορολογία «γλείφτης». Να ανακαλέσει άμεσα αλλιώς θα φέρω το θέμα στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Δεν έχω να πω κάτι άλλο δεν τιμά το ρόλο του Βουλευτή. Εγώ του είπα να μου εξηγήσει για τον χαρακτηρισμό του όταν βγούμε έξω».

Αλέξανδρος Διαμάντης