Χάπι κατά κορονοϊού: Αίτηση της Merck για χορήγηση επείγουσας άδειας στις ΗΠΑ

Χάπι κατά κορονοϊού: Αίτηση της Merck για χορήγηση επείγουσας άδειας στις ΗΠΑ

Η Merck ανακοίνωσε ότι υπέβαλε αίτηση στις αρμόδιες αμερικανικές αρχές FDA προκειμένου να ξεκινήσει η επείγουσα χορήγηση του χαπιού της για τη θεραπεία του κορονοϊού σε ενήλικες. Αν εγκριθεί από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, η απόφαση είναι πιθανόν να ληφθεί σε λίγες εβδομάδες, θα είναι το πρώτο χάπι για τη θεραπεία του κορονοϊού.

Όλες οι άλλες θεραπείες που υποστηρίζονται από την FDA κατά της νόσου απαιτούν ενδοφλέβια χορήγηση ή ένεση. Βάσει στοιχείων που δημοσιεύτηκαν την περασμένη εβδομάδα, το πειραματικό αντιικό φάρμακο Molnupiravir που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Merck & Co μειώνει στο μισό τον κίνδυνο θανάτου ή νοσηλείας λόγω σοβαρής COVID-19.

Ασφαλές, αποτελεσματικό και σε προσβάσιμη τιμή

 

«Ένα ασφαλές, αποτελεσματικό και σε προσβάσιμη τιμή φάρμακο που χορηγείται από το στόμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τεράστια πρόοδος στη μάχη κατά της COVID-19», δήλωσε ο Πίτερ Χόρμπι, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο οποίος ειδικεύεται στις νεοεμφανιζόμενες μολυσματικές ασθένειες.

«Αυτό θα αλλάξει τον διάλογο σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της COVID-19», δήλωσε στο Reuters ο CEO της Merck, Ρόμπερτ Ντέιβις.






Μαλαισία - Κορονοϊός: Αγόρασε 150.000 δόσεις του πειραματικού φαρμάκου της Merck

Κορονοϊός - Merck: Πειραματικό χάπι μειώνει κατά 50% νοσηλείες και θανάτους