Χάνουν διαρκώς έδαφος οι τζιχαντιστές σε Ιράκ και Συρία

Χάνουν διαρκώς έδαφος οι τζιχαντιστές σε Ιράκ και Συρία

Οι ιρακινές δυνάμεις ανακατέλαβαν την πόλη Χαουίγια και την γύρω περιοχή από το Ισλαμικό Κράτος, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού.

Με τη κατάληψη της Χαουίγια, του προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ, η μόνη περιοχή που παραμένει υπό τον έλεγχο της τζιχαντιστικής οργάνωσης είναι μία ζώνη κατά μήκος των δυτικών συνόρων του Ιράκ με τη Συρία.

Την ίδια στιγμή, στη Συρία, τους 49 έφτασε ο αριθμός των μαχητών του Μετώπου αλ Νόσρα, μεταξύ των οποίων και επτά διοικητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης, που σκοτώθηκαν στην επαρχία Ιντλίμπ από ρωσική αεροπορική επιδρομή, όπως μετέδωσε το κρατικό ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Το Μέτωπο αλ Νόσρα διέκοψε τους δεσμούς του με την αλ Κάιντα πέρυσι και πλέον ηγείται του συνασπισμού Χάγιατ Ταχρίρ αλ Σαμ στη Συρία.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, η Μόσχα είχε ανακοινώσει ότι τραυμάτισε σοβαρά τον επικεφαλής της οργάνωσης Αμπού Μοχαμάντ αλ Γκολάνι σε αεροπορική επιδρομή στη Συρία, από την οποία σκοτώθηκαν 12 ακόμη διοικητές του Μετώπου αλ Νόσρα. Όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων σήμερα, ο αλ Γκολάνι βρίσκεται σε κώμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ