Χανιά: Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Κίσσαμο, μετά τα κρούσματα σε προσωπικό παιδικού σταθμού

Χανιά: Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Κίσσαμο, μετά τα κρούσματα σε προσωπικό παιδικού σταθμού

Στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου βρίσκεται από το πρωί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, μετά τα τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 στο προσωπικό του Παιδικού Σταθμού Γραμβούσας.

Τα μέλη του κλιμακίου υποβάλουν σε τεστ όλα τα παιδιά που φοιτούν στον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό, καθώς και τα μέλη των οικογενειών των επιβεβαιωμένων θετικών κρουσμάτων που δεν έχουν ελεγχθεί έως τώρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Κισσάμου, αύριο Τετάρτη 4 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τεστ στους συμμαθητές των παιδιών του προσωπικού του παιδικού σταθμού, που φοιτούν στο 1ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Κισσάμου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, από τα αποτελέσματα των τεστ και σε περίπτωση επιπλέον θετικών κρουσμάτων, ο ΕΟΔΥ θα κρίνει εάν θα προχωρήσει σε περαιτέρω ελέγχους και στην ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Ο δήμος καλεί τους πολίτες να χρησιμοποιούν τη μάσκα παντού και να τηρούν όλα τα αναγκαία μέτρα για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια. «Ο Δήμος Κισσάμου είναι σε εγρήγορση και συνεχή επικοινωνία με τους γιατρούς και νοσηλευτές του ΕΟΔΥ Χανίων, παρακολουθούμε από κοντά όλες τις διαδικασίες, προσπαθούμε να συντονίσουμε και να βοηθήσουμε ώστε να ολοκληρωθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα η ιχνηλάτηση και η επιβεβαίωση όλων των πιθανών κρουσμάτων», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του δήμου.