7ος χρόνος, ημέρα 2180η
Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021

Χαμενεΐ: «Ισλαμικό καθήκον και τζιχάντ η απελευθέρωση της Παλαιστίνης»

Χαμενεΐ: «Ισλαμικό καθήκον και τζιχάντ η απελευθέρωση της Παλαιστίνης»

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κάλεσε τους Παλαιστίνιους σήμερα να συνεχίσουν την εξέγερσή τους εναντίον του Ισραήλ, κατηγορώντας την ισραηλινή κυβέρνηση ότι είναι ένας “όγκος” που θα πρέπει να καταπολεμηθεί μέχρι να απελευθερωθούν οι Παλαιστίνιοι.

“Η εξέγερση των Παλαιστινίων πρέπει να συνεχιστεί (…) η μάχη για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης αποτελεί ισλαμικό καθήκον και τζιχάντ (…) Το σιωνιστικό καθεστώς είναι ένας καρκινογόνος όγκος στην περιοχή”, δήλωσε σε ομιλία του ο Χαμενεΐ με την ευκαιρία της ημέρας αλ Κουντς, την ημέρας της Ιερουσαλήμ που γιορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία Παρασκευή του Ραμαζανιού.

"Στόχος της μάχης αυτής είναι η απελευθέρωση όλων των παλαιστινιακών εδαφών" και "η επιστροφή όλων των Παλαιστινίων στη χώρα τους", πρόσθεσε ο Χαμενεΐ.

“Σήμερα ο κόσμος μετρά ένα ένα τα θύματα του κορονοϊού παγκοσμίως, όμως κανείς δεν έχει ρωτήσει ποιος ευθύνεται για τους εκατοντάδες χιλιάδες μάρτυρες, τις φυλακίσεις και τις εξαφανίσεις στην Παλαιστίνη και σε χώρες εναντίον των οποίων οι ΗΠΑ και η Ευρώπη έχουν εξαπολύσει πόλεμο”, κατήγγειλε.

“Ο μακροχρόνιος ιός των σιωνιστών θα εξαλειφθεί”, κατέληξε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν.

Λόγω της επιδημίας του κορονοϊού οι θρησκευτικοί ηγέτες του Ιράν αναγκάστηκαν να ακυρώσουν τις πορείες που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε όλη τη χώρα με την ευκαιρία της ημέρας αλ Κουντς.

Το Ιράν είναι μία από τις πλέον πληγείσες χώρες της περιοχής από την covid-19, με 7.249 θανάτους και 129.341 κρούσματα.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ