Χαλάει ο καιρός από την Παρασκευή - Έρχονται βροχές και χιόνια

Χαλάει ο καιρός από την Παρασκευή - Έρχονται βροχές και χιόνια

Νεφώσεις που γρήγορα στα δυτικά και τα βόρεια και από το μεσημέρι στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές την Παρασκευή, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και το βράδυ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια στα ορεινά, κυρίως της Ηπείρου και της Μακεδονίας.

Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 που από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή

Σάββατο

Στην ανατολική νησιωτική χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια.

Κυριακή

Γενικά αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι στα δυτικά θα πυκνώσουν και το βράδυ στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια 5 με 6 και στο βόρειο Ιόνιο πιθανόν πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.