Χάκερ για επίθεση σε Pipeline: Στόχος ήταν τα χρήματα και όχι το χάος

Χάκερ για επίθεση σε Pipeline: Στόχος ήταν τα χρήματα και όχι το χάος

Η ομάδα χάκερ, η οποία κατηγορείται ότι παρέλυσε τον κορυφαίο φορέα αγωγών καυσίμων των ΗΠΑ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι στόχος της ήταν να κερδίσει χρήματα και να μην σπείρει το χάος, μια δήλωση που οι ειδικοί είδαν ως σημάδι ότι το σχέδιο του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο είχε προχωρήσει περισσότερο από ό, τι είχε προβλεφθεί.

Το FBI κατηγόρησε την ομάδα που ονομάζεται DarkSide για απόπειρα ψηφιακού εκβιασμού που ώθησε την Colonial Pipeline (COLPI.UL) να κλείσει το δίκτυό της, προκαλώντας ενδεχομένως έκτακτη διακοπή καθώς οι παραδόσεις βενζίνης στεγνώνουν.

Σε δήλωση τη Δευτέρα, η εταιρεία είπε ότι αναμένεται να «αποκαταστήσει» ουσιαστικά την επιχειρησιακή υπηρεσία μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Το κείμενο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του DarkSide νωρίς τη Δευτέρα δεν ανέφερε άμεσα το Colonial Pipeline, αλλά, υπό τον τίτλο «Σχετικά με τις τελευταίες ειδήσεις», σημείωσε ότι «ο στόχος μας είναι να βγάζουμε χρήματα και όχι να δημιουργούμε προβλήματα για την κοινωνία»

Η δήλωση δεν ανέφερε πόσα χρήματα ζητούσαν οι χάκερ. Η Colonial Pipeline δεν έδωσε αμέσως σχόλιο για τη δήλωση των χάκερ, ενώ οι τελευταίοι δεν έχουν ακόμη απαντήσει τα επαναλαμβανόμενα αιτήματα του Reuters στον ιστότοπό τους για περαιτέρω σχόλια.

Η δήλωση της DarkSide ανέφερε ότι οι χάκερς της θα ξεκινήσουν ελέγχους σε άλλους εγκληματίες στον κυβερνοχώρο «για να αποφύγουν κοινωνικές συνέπειες στο μέλλον». 

Πρόσθεσε ότι η ομάδα ήταν «απολιτική» και ότι οι παρατηρητές «δεν χρειάζεται να μας συνδέσουν» με κάποια συγκεκριμένη κυβέρνηση.