Χ. Ζεεχόφερ: Δεν θα επιβαρυνθεί ιδιαίτερα η Γερμανία με την υποδοχή προσφύγων από την Ελλάδα

Χ. Ζεεχόφερ: Δεν θα επιβαρυνθεί ιδιαίτερα η Γερμανία με την υποδοχή προσφύγων από την Ελλάδα

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ υπερασπίστηκε στο Κοινοβούλιο (Bundestag) την απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να δεχθεί επιπλέον πρόσφυγες από την Ελλάδα, τονίζοντας πως η Γερμανία δεν θα επιβαρυνθεί ιδιαίτερα από αυτό.

«Φέτος», όπως είπε, «είναι απίθανο να ξεπεραστεί το όριο των 100.000 αιτούντων άσυλο. Τέτοιες ανθρωπιστικές ενέργειες ήταν δυνατές επειδή η μετανάστευση έχει κατά πολύ περιοριστεί συνολικά» 

Ο Ζέεχοφερ απαντούσε στις κατηγορίες από τις τάξεις του κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), του οποίου ο βουλευτής Γκότφριντ Κούριο είπε ότι η πυρκαγιά στον καταυλισμό των προσφύγων της Μόριας είχε ως στόχο να εκβιάσει για ένα εισιτήριο στη Γερμανία.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών, από την άλλη πλευρά, έκανε λόγο για μια ομαλή διαδικασία κατά την οποία ελέγχθηκε η ταυτότητα όλων εκείνων που ζητούν προστασία.

Τέλος ο Ζέεχοφερ χαρακτήρισε την τρέχουσα μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης «μίζερη και μικρόψυχη» και τόνισε ότι «πρόκειται για ηράκλειο άθλο να δημιουργήσει κανείς ένα κοινό σύστημα ασύλου που θα διαρκέσει για πολλά χρόνια».