Χ. Θεοχάρης: Οι ειδικοί θα ορίσουν από ποιες χώρες θα έρχονται τουρίστες

Χ. Θεοχάρης: Οι ειδικοί θα ορίσουν από ποιες χώρες θα έρχονται τουρίστες

Στις προϋποθέσεις σχετικά με το σταδιακό άνοιγμα του τουρισμού αναφέρθηκε σήμερα σε συνέντευξή του ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ενώ υπογράμμισε ότι «Τα κριτήρια με τα οποία θα επιλεγούν οι χώρες, από τις οποίες θα δεχόμαστε αφίξεις, θα οριστούν από την επιτροπή επιδημιολόγων».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε ότι φαίνεται να μην δημιουργείται πρόβλημα από το εσωτερικό άνοιγμα με την άρση του lockdown, συνεπώς υπάρχει η δυνατότητα να προχωρήσουμε και σε άνοιγμα του τουρισμού.

Παράλληλα, αναφερόμενος στα κριτήρια με τα οποία πρόκειται να επιλεγούν οι χώρες του εξωτερικού από τις οποίες η Ελλάδα θα μπορεί να δεχθεί αφίξεις τουριστών ο υπουργός Τουρισμού είπε ότι αυτά θα οριστούν από τους επιδημιολόγους, προσθέτοντας ότι «Εμείς ακούμε και ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών». 

Τόνισε ωστόσο, ότι «το ζήτημα είναι να δούμε σε τι κατάσταση είναι τώρα οι χώρες.»

Ο κ. Θεοχάρης διευκρίνισε ωστόσο ότι στις 15 Ιουνίου θα υπάρχει μια συγκεκριμένη λίστα των χωρών από τις οποίες θα επιτραπούν οι πτήσεις με προορισμό όμως μόνον το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ενώ πρόσθεσε ότι η λίστα αυτή πρόκειται να διευρυνθεί από την 1η Ιουλίου.