Χ. Θεοχάρης: Να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργο της στην υπόθεση Novartis

Χ. Θεοχάρης: Να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργο της στην υπόθεση Novartis

«Η φαρμακευτική δαπάνη είναι το μεγάλο σκάνδαλο, που τετραπλασιάστηκε ως ποσοστό του ΑΕΠ τις εποχές που κάποιοι "έτρωγαν με χρυσά κουτάλια"», τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Θεοχάρης.

Ειδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε πως «αυτός είναι ένας από τους λόγους που οδήγησαν στην πτώχευση του 2010 και ανάγκασε τις κυβερνήσεις στις μειώσεις δαπανών με εξωτερική πίεση».

Αναφερόμενος στην υπόθεση της Novartis, ο ανεξάρτητος βουλευτής σημείωσε πως «εάν η χώρα δεν καταφέρει να φύγει από τη σκανδαλολογία, την οποία έχουμε ζήσει επί δεκαετίες, δεν πρόκειται να χτίσουμε το μέλλον μας στον 21ο αιώνα. Η Δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί να εξετάσει τυχόν ευθύνες και οι ένοχοι να βρεθούν, αλλά και όσοι δεν έχουν κάνει τίποτε να απελευθερωθούν από την ομηρία στην οποία βρίσκονται».

Για τον διάλογο του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Mario Draghi στο eurogroup, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι «η συζήτηση Τσακαλώτου - Draghi στο Eurogroup προφανώς αφορούσε στα ομόλογα των ελληνικών τραπεζών και ουσιαστικά θύμισε πόσο εύθραυστη είναι η ισορροπία στη χώρα μας, η οποία θέλει να βγει αυτοδύναμη στις αγορές» και κατέληξε λέγοντας πως «η χώρα πρέπει να είναι θεσμικά και οικονομικά οχυρωμένη για να μη βγει σαν καρυδότσουφλο στις αγορές και από μια άσχημη αλλαγή των διεθνών συνθηκών πέσουμε πάλι στο καναβάτσο».

Φωτογραφία: Intime News