Χ. Θεοχάρης για ΔΕΣΦΑ: Ο επαναστατικός παράδεισος της κυβέρνησης

Χ. Θεοχάρης για ΔΕΣΦΑ: Ο επαναστατικός παράδεισος της κυβέρνησης

«Η κυβέρνηση απέδειξε για πολλοστή φορά πως είναι επικίνδυνη και αμετανόητα ανεύθυνη μπροστά στα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας», αναφέρει ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Θεοχάρης σχετικά με την κατάρρευση της συμφωνία για το ΔΕΣΦΑ.

Η ανακοίνση του κ. Θεοχάρη αναφέρει τα εξής:

Την ώρα που η χώρα χρειάζεται απεγνωσμένα επενδύσεις, νέα κεφάλαια και άνοιγμα αγορών για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, η κυβέρνηση συνεχίζει να ζει στον «επαναστατικό της παράδεισο».

Ξεχνά τους 1 εκατομμύριο ανέργους και εξακολουθεί να πιστεύει ότι έχει την πολυτέλεια να διώχνει επενδυτές. Προηγήθηκε η ακύρωση της επένδυσης από το Κατάρ - για την οποία ακόμα δεν έχει δοθεί σοβαρή κυβερνητική απάντηση - και σειρά είχε πλέον η ΔΕΣΦΑ.

Φαίνεται ότι ούτε  η αντικατάσταση του κ. Σκουρλέτη από τον κ. Σταθάκη μπόρεσε να αποσοβήσει το ναυάγιο  που οι ατυχείς χειρισμοί του προηγούμενου υπουργού είχαν ήδη δρομολογήσει.

Αλήθεια, γιατί ενώ θα μπορούσε με μια απλή τροπολογία να καταργήσει τη ρύθμιση Σκουρλέτη μέχρι και χθες, δεν το έπραξε; 

Από το βήμα του κοινοβουλίου, λίγες ώρες πριν τη δημοσιοποίηση της αποχώρησης των Αζέρων και των Ιταλών, αναφέρθηκα στον κίνδυνο να αποχωρήσουν οι επενδυτές από τη ΔΕΣΦΑ. Και υπογράμμισα πως για να γίνουν επενδύσεις χρειάζεται πολιτική σταθερότητα,  γρήγορη και αμερόληπτη απονομή δικαιοσύνης, σταθερό νομικό και κανονιστικό περιβάλλον,  μειωμένη γραφειοκρατία,  έλλειψη διαφθοράς, μειωμένοι  φόροι και κόστη και έλλειψη οικονομικών εκπλήξεων. Προϋποθέσεις  που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λόγω των εμμονών και των ιδεοληψιών της φοβάμαι ότι ούτε καν γνωρίζει. 

Ειδικά η περίπτωση της ΔΕΣΦΑ – SOCAR  μας υπενθυμίζει πως οι επενδυτές προσελκύονται και από ένα όγδοο χαρακτηριστικό. Από σοβαρές, ειλικρινείς και προσηλωμένες στην οικονομική ανάπτυξη κυβερνήσεις. Ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή, από αυτό που πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Πλέον ανοίγει μια τρύπα 180 εκ στο στόχο των ιδιωτικοποιήσεων, τίθεται σε κίνδυνο η αξιολόγηση, και το χειρότερο είναι ότι η ΔΕΣΦΑ δε θα γλυτώσει την ιδιωτικοποίηση. Απλώς η διαδικασία θα ξεκινήσει από την αρχή με νέο διαγωνισμό.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση απέδειξε για πολλοστή φορά πως είναι επικίνδυνη και αμετανόητα ανεύθυνη μπροστά στα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας.

Εκτός και αν ο πρωθυπουργός στην μακρινή Κούβα όπου βρίσκεται κατάφερε να βρει επενδυτές από τον Ισημερινό, την Βολιβία, το Μεξικό, τη Νικαράγουα και μας το κρατάει για έκπληξη.