Χ. Θεοχάρης: Είναι δυνατόν να ασκεί κριτική η Αυγή για offshore, όταν χρηματοδοτείται από offshore;

Χ. Θεοχάρης: Είναι δυνατόν να ασκεί κριτική η Αυγή για offshore, όταν χρηματοδοτείται από offshore;

«Είναι δυνατόν την κριτική για τις offshore να την κάνει η Αυγή, η οποία χρηματοδοτείται από offshore -έχει στο μετοχικό της κεφάλαιο μια offshore- και την οποία έχει αρνηθεί να κατονομάσει στη Βουλή;», ήταν το ερώτημα που έθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Ηλία Κανέλλη σχετικά με το θέμα των Paradise Papers.

«Πρέπει να μπει επιτέλους μια τάξη. Η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει και να δείχνει τίμια. Να μας πει η Αυγή τι είναι offshore. Offshore σημαίνει μια εταιρεία που αρνείται να μας δώσει ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης, που κρύβεται πίσω από παρένθετα πρόσωπα -συνήθως δικηγόρους- και κρύβεται πίσω από χώρες που έχουν τέτοιου είδους νομοθεσίες που τους επιτρέπουν να αρνούνται την παροχή πληροφοριών. Εφόσον δεν έχουμε δει ποιος είναι πίσω από την εταιρεία Άτλας και βλέπουμε ονόματα δικηγόρων, τότε -όπως είπε και ο Αριστοτέλης "προς την χρείαν ικανώς"- μιλάμε για offshore. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας», πρόσθεσε ο κ. Θεοχάρης. 

Σχετικά με την άδεια που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα, υπογράμμισε ότι «μια κοινωνία δε μπορεί να ζει με ακρότητες, χρειάζεται μετριοπάθεια και δύναμη να συγχωρεί τους ανθρώπους της για να προχωράει μπροστά και να κοιτάζει το μέλλον της. Αυτό όμως πρέπει να γίνεται και από τις δύο πλευρές. Δυστυχώς δεν έχουμε δει σε κάποια δήλωση -γιατί κάνει συχνά παρεμβάσεις- ίχνη μεταμέλειας από την πλευρά του Δημήτρη Κουφοντίνα και αυτό ίσως έπρεπε να ληφθεί υπόψη στη διαδικασία».

Σε σχέση με την οικονομία και την τρίτη αξιολόγηση που εκκρεμεί, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι υπάρχει ένα κενό ανάμεσα στις εκτιμήσεις της κυβέρνησης και των δανειστών. «Η κυβέρνηση όπως υπέκυψε στα δημοσιονομικά, θα υποκύψει και στον τομέα των τραπεζών. Όπως έκανε με τα κινήματα του "δεν πληρώνω", τα οποία μετέτρεψε σε αδικήματα ιδιώνυμα, το ίδιο θα κάνει και με τα κυκλώματα που σταματούν επί πληρωμή πλειστηριασμούς. Το έχουν καταγγείλει και οι συμβολαιογράφοι ότι είναι κυκλώματα που το κάνουν επί πληρωμή γιατί πρόκειται για περιπτώσεις με τεράστια δάνεια στο Ψυχικό, τη Γλυφάδα και την Κηφισιά και όχι για ανθρώπους σε ανέχεια».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις εκλογές της Κεντροαριστεράς, υπογράμμισε ότι είναι μια αναγκαία διαδικασία αλλά -όπως είπε- τώρα είναι η ώρα των πολιτών. «Αν ο κόσμος την αγκαλιάσει, τότε μπορεί να δούμε μια στροφή στο αδιέξοδο που όλοι βιώνουμε στο πολιτικό σκηνικό. Διαφορετικά, θα περιμένουμε κάτι εναλλακτικό στο μέλλον», κατέληξε ο κ. Θεοχάρης.