Χ. Θεοχάρης: Ανοίγουμε τον τουρισμό χωρίς εκπτώσεις στην ασφάλεια 

Χ. Θεοχάρης: Ανοίγουμε τον τουρισμό χωρίς εκπτώσεις στην ασφάλεια 

Η επανεκκίνηση του τουρισμού θα γίνει χωρίς εκπτώσεις στην ασφάλεια. Αυτό διεμήνυσε από τη Βουλή ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, επισημαίνοντας, μάλιστα, πως το όνειρο του είναι κι ο τελευταίος τουρίστας που θα επισκεφθεί τη χώρα μας να αναχωρήσει με ασφάλεια «μιλώντας μόνον για τις αναμνήσεις του και τα ηλιοβασιλέματα».

«Ανοίγουμε τον τουρισμό χωρίς εκπτώσεις στην ασφάλεια και θα κάνουμε ασκήσεις ετοιμότητας και ό,τι άλλο χρειαστεί», είπε ξεκινώντας την παρέμβαση του και παρέθεσε το κυβερνητικό σχέδιο. Εδράζεται σε τέσσερις πυλώνες: 

- προσεχτική επιλογή με υγειονομικά κριτήρια, 

- ελέγχους με αρκετά δειγματοληπτικά τεστ, 

- αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα για τους εργαζόμενους στον χώρο του τουρισμού και τους επισκέπτες,

- ενίσχυση κάθε προορισμό.

Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για ένα δυναμικό σχέδιο επανεκκίνησης του τουρισμού ενώ αποκάλυψε πλέον ότι το μότο από το virus free είναι τώρα “health first” (η υγεία έχει προτεραιότητα). Την ίδια ώρα, ξεκαθάρισε ότι η λίστα του EASA θα είναι ο μπούσουλας. «Δεν μιλάμε για απαγορεύσεις αλλά για ένα αυστηρό πρωτόκολλο», είπε. 

Σε ότι αφορά τους τουρίστες από την Ιταλία σημείωσε πλέον οι συζητήσεις γίνονται στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας. Σίγουρα, όμως, σημείωσε ότι 

εάν έρχονται επισκέπτες από χώρες με βεβαρημένο ιστορικό θα ακολουθείται το πρωτόκολλο με καθολικούς ελέγχους και καραντίνα όπου απαιτείται. «Υπάρχουν αεροδρόμια της Ιταλίας που δεν είναι στη λίστα EASA, σε αυτή την περίπτωση θα ακολουθηθεί αυστηρά το πρωτόκολλο επιδημιολογικού ελέγχου», κατέληξε.