Χ. Κεφαλίδου: Κίνδυνος να μείνει κλειστό το Μουσείο και Αρχαιολογικός χώρος των Δελφών

Χ. Κεφαλίδου: Κίνδυνος να μείνει κλειστό το Μουσείο και Αρχαιολογικός χώρος των Δελφών

Επίκαιρη ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Κονιόρδου κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και υπεύθυνη του Τομέα Πολιτισμού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σχετικά με τον άμεσο κίνδυνο το Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών να παραμείνει κλειστό μια ημέρα την εβδομάδα, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Το πρόβλημα στους Δελφούς αποτελεί αφορμή για τη συζήτηση του γενικότερου θέματος της ελλιπούς φύλαξης των Μνημείων και των Μουσείων όλης της χώρας που έχει ως αποτέλεσμα να υπολειτουργούν πολλοί αρχαιολογικοί χώροι.

Στην επίκαιρη ερώτησή της η Χαρά Κεφαλίδου επισημαίνει ότι ο Αρχαιολογικό χώρος και το Μουσείο των Δελφών είναι τόπος που συρρέουν καθ' όλη τη διάρκεια του έτους χιλιάδες επισκέπτες από όλα τα μέρη του πλανήτη, καθώς οργανώνονται διεθνή συνέδρια και συναντήσεις. Η υπολειτουργία τους θα είναι μεγάλο πλήγμα, όχι μόνο για την τοπική οικονομία, αλλά και για την οικονομία της χώρας, γιατί αμαυρώνει την εικόνα της προς το εξωτερικό.

«Είναι τραγικό και γελοίο μαζί για τη χώρα μας, που έχει ή θα έπρεπε να έχει επενδύσει μεγάλο μέρος των προσδοκιών της για ανάπτυξη στον πολιτισμό και τον τουρισμό να παρουσιάζει αυτή την εικόνα. Την ώρα που οι Έλληνες παλεύουμε να βγούμε από το τέλμα των Μνημονίων και ζούμε στον τόπο που μπορεί να έχει την οικονομική ανάπτυξη από ένα μοναδικό προϊόν τον Πολιτισμό μας, η εικόνα των κλειστών μουσείων κάνει τον γύρο του κόσμου και μας δυσφημεί», τόνισε η Χαρά Κεφαλίδου.

Τέλος, η βουλευτής ρωτά την υπουργού σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη καθημερινή λειτουργία του Μουσείου και του αρχαιολογικού τόπου των Δελφών αλλά και γενικότερα των Μουσείων και Μνημείων της χώρας.