Χ. Γώγος: Το δίωρο στην αγορά πρέπει να είναι αυστηρά δίωρο

Χ. Γώγος: Το δίωρο στην αγορά πρέπει να είναι αυστηρά δίωρο

«Το δίωρο πρέπει να είναι αυστηρά δίωρο», τόνισε ο Χ. Γώγος αναφερόμενος στην επανέναρξη της αγοράς από σήμερα, τονίζοντας πως. «το επόμενο βήμα πρέπει να είναι τα σχολεία, είναι μεγάλη ανάγκη να ανοίξουν, λίγο πιο πίσω πάει η εστίαση».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Παθολογίας σημείωσε για το άνοιγμα των υπόλοιπών σχολικών βαθμίδων πως «μπορεί να χρειαστούν δυο εβδομάδες», εφόσον πάνε καλά τα πράγμα με το εμπόριο.  

Όσον αφορά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, σημείωσε πως η επιδημιολογική κατάσταση είναι βελτιωμένη «τόσο όσο» ώστε οδηγηθήκαμε στο άνοιγμα,  «αλλά δεν κι εύκολο να είναι αυτό που θέλαμε», πρόσθεσε ο κ. Γώγος.

«Υπάρχει δυσκολία αποκλιμάκωσης αλλά και σταθερά χαμηλή ροή περιστατικών για αρκετές μέρες και υπάρχει και η απόσταση από τις γιορτές. Είναι αρκετά καλή εικόνα» επισήμανε. 

Προειδοποίησε ακόμα πως «πρέπει να υπάρχει εκτεταμένη επιτήρηση στους διαδρόμους, στους κοινόχρηστους χώρους, ενώ σημείωσε πως «από Φεβρουάριο μπορεί να αρχίσει να ανοίγει η εστίαση αν συνεχίσουν τα πράγματα ως έχουν».