ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2016η
Κυριακή, 9 Μαΐου 2021

ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

Χ. Γώγος: Πιθανόν να ανοίξουν μετά τις γιορτές όλα τα σχολεία

Χ. Γώγος: Πιθανόν να ανοίξουν μετά τις γιορτές όλα τα σχολεία

Άνοιγμα των σχολείων, ακόμη και των δημοτικών μετά τις γιορτές «βλέπει» ο Χ. Γώγος, ο οποίος διευκρίνισε ότι η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Υπ. Υγείας δεν έχει λάβει ακόμη τις αποφάσεις της, αλλά με τα έως τώρα δεδομένα «πιθανότατα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα ανοίξουν μετά τις γιορτές ενώ κάτι τέτοιο ενδέχεται να γίνει και με τα Δημοτικά».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής παθολογίας τόνισε για τα Δημοτικά πως αν δεν ανοίξουν στις 14 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το ένα σενάριο, «τότε δεν έχει νόημα να το συζητάμε», σημειώνοντας πως υπάρχει πιθανότητα να ανοίξουν και αυτά μετά τις γιορτές.

Ο κ. Γώγος είπε ότι υπάρχουν στο συγκεκριμένο θέμα απόψεις και αρνητικές και θετικές και πως αυτό που προβληματίζει είναι η κινητικότητα γύρω από το άνοιγμα των σχολείων που θα επιβαρύνει το σύστημα.

Ανέφερε ακόμη πως οι τομείς του λιανεμπορίου που ίσως ανοίξουν θα πρέπει αυτό να γίνει με μεγάλη προσοχή και με συνεχή περιοριστικά μέτρα ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο με αντίστοιχους όρους να λειτουργήσουν και τα εμπορικά κέντρα.

Για την εστίαση είπε ότι είναι μάλλον ο τελευταίος κλάδος που θα συζητηθεί και φαίνεται πως το άνοιγμά του πάει προς τα πίσω.

«Όλοι είμαστε επιφυλακτικοί γιατί ακόμη υπάρχει η επιβάρυνση στο σύστημα υγείας που μας έχει ταλανίσει και έχω δει πολλές εκπλήξεις με τον συγκεκριμένο ιό», «οι υπολογισμοί πολλές φορές πέφτουν έξω», προειδοποίησε ο κ. Γώγος.