Χ. Γώγος: Μάσκες ακόμη και στην παραλία σε Πάρο - Αντίπαρο

Χ. Γώγος: Μάσκες ακόμη και στην παραλία σε Πάρο - Αντίπαρο

Την ανησυχία του για την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων εξέφρασε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, τονίζοντας ότι «πρέπει να φοράμε μάσκα ακόμα και στην παραλία» αναφερόμενος στην Πάρο και Αντίπαρο, ενώ επεσήμανε πως αν φορούν όλοι μάσκες θα σταματήσει η μετάδοση. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γώγος σημείωσε ειδικά για την Πάρο και την Αντίπαρο πως «όταν δούμε συρροή κρουσμάτων σε μια συγκεκριμένη περιοχή ή σε μια δομή, το ίδιο γίνεται και για τα νησιά, για μερικά τουλάχιστον και μερικές πόλεις ή μερικές περιφέρειες και νομούς που είναι στο κόκκινο, εκεί μπαίνουν τα περιοχικά διαφορετικά lockdown». 

Παράλληλα, ανέφερε πως η μεγάλη διασπορά της νόσου αυτή την στιγμή σχετίζεται με την κινητικότητα του πληθυσμού σε πόλεις κυρίως όμως σε τουριστικούς προορισμούς.

Όπως είπε, «πολλοί φεύγουν από τα τουριστικά κέντρα πηγαίνουν σε τουριστικούς προορισμούς κυρίως στα νησιά και επιστρέφουν στις πόλεις έχοντας κολλήσει τον κορονοϊό. Αυτοί μετά αποτελούν εστία διασποράς .Έτσι αυτές οι ζώνες που βλέπετε στο κόκκινο είναι οι κύριες εστίες όχι τόσο στο αριθμητικό δεδομένο αλλά στο ποιοτικό δεδομένο δηλαδή από εκεί έρχονται οι περισσότεροι, εκεί υπάρχουν τα περισσότερα κρούσματα και γι αυτό τον λόγο υπάρχει αυτός ο περιοχικός περιορισμός που έχετε δει μέχρι τώρα γιατί έτσι δεν θα μπούμε σε μια διαδικασία οριζοντίασης των μέτρων και καραντίνα».

Επιπλέον, ο κ. Γώγος σημείωσε πως για κάποιον που γυρνάει στους δικούς του από το νησί η σύσταση είναι να φοράει την μάσκα για να μην το μεταδώσει στους γονείς του ή τους παππούδες του σε περίπτωση που το έχει και να τηρεί τα μέτρα τουλάχιστον για 7 ημέρες που είναι ο συνήθης χρόνος επώασης και όταν κυκλοφορεί σε οποιαδήποτε δραστηριότητα να φοράει μάσκα.